5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Devrekani Çayı kirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydiler İlçe Başkanı İhsan Bodur, Devrekani Çayı’ndan son günlerde kanalizasyon akmaya başladığını söyledi.

Bodur, yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardan beri kullanma suyu olarak kullanılan Devrekani Çayı’nın insanların günlük yaşantısında her türlü ihtiyaçlarını gidermek için harcadığı suyunun kirlenerek kanalizasyon şeklinde akmaya başladığını belirtti. Devrekani Çayının artık hiçbir alanda ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini vurgulayan Bodur, şunları kaydetti:

“Birkaç yıl önce balık tuttuğumuz, hayvanlarımızı suladığımız, tarla ve arazilerimizde sulama suyu olarak kullandığımız bu çay, yeni kurulan birkaç tane çiftliğin adeta zehir saçtığı ve kanalizasyon olarak kullandığı bir hal aldı. Bu durumdan rahatsız olan birkaç köy ve mahalle muhtarları, yetkili kurumlara şikayet etmesine rağmen hiçbir olumlu önlem alındığı görülmemiştir. Vicdanları sızlatan bu olumsuz görüntüye artık bir dur demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Günümüzde birçok alanda organik tarım söylevleri yankılanmasına rağmen çiftçilerimizin bu dere yatağındaki zehirli suyu kullanarak yapmış olduğu tarım şekli her halde kimyasal tarım olur! Birkaç kişinin ticaret amaçlı kurmuş olduğu bu sektörlerin akıtmış olduğu zehirli atıklar yüzünden bu güzergahta bulunan yaklaşık 20’ye yakın köylü halkının hayvanlarında çeşitli hastalıklar görülmüş, hem insan hem hayvan sağlığını tehdit eder hale gelmiştir. 21. yüzyılda doğanın çok güzel bir alanında böyle bir görüntüye hangi vicdan sahibi bir insan duyarsız olabilir ki? Biz çiftliklerin kapatılmasına da karşıyız, çünki onlar ülke ekonomisi için çok gereklidir. Sadece bizim kullandığımız bu suya zarar vermesinler yeter. Onlar çiftliklerinde bizlerde kendi arazilerimizde hayvanlarımızı yetiştirelim, arazilerimizdeki ürünlerimizi sulayalım bu çayda yine balık tutalım istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:24:24
Güncelleme :11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?