6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Dolu arazilere zarar verdi

DOLU BİN DÖNÜM EKİLİ ARAZİYE ZARAR VERDİ

Tosya'ya bağlı Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde meydana gelen dolu yağışı, ekili arazilere büyük zarar verdi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde meydana gelen dolu yağışında bin dönümlük ekili arazi zarar gördü.

Yaklaşık 800 kişinin yaşadığı, Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde akşamüzeri başlayan dolu yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolu yağışı sonucu bin dönüm arazide ekili bulunan ürünler kullanılamaz hale geldi.

Zencirlikuyu köyü muhtarı İsmail Yüce, “Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köyleri birbirine komşu köylerdir. Bu komşu köylerde 200 hanede yaklaşık 800 kişi yaşamaktadır. Bu komşu köylerimizle birlikte bin dönüm araziyi ortak olarak kullanıyoruz ve buradan gelen gelirle geçimimizi temin ediyoruz. Akşam üzeri başlayan şiddetli dolu yağışı, bin dönüm arazide ekili olan ürünlerimizi mahvetti. Şiddetli dolu yağışı, bir yıl boyunca emek verdiğimiz ürünlerimize yaklaşık yüzde 80 gibi bir oranda zarar verdi. Çiftçiliğin dışında başka bir yerden gelirimiz olmadığı için köylüler olarak çok zor durumdayız. Devletimizden bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde yaşayan vatandaşların, SGK Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarımızın devlet büyüklerimiz tarafından ertelenmesini istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:03:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 14:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?