7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

El emeği göz nuru fuarı açıldı

KASTAMONU'DA EL EMEĞİ GÖZ NURU FUARI

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geleneksel hale getirdiği Bilim Şenlikleri HEM ve Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi, başta olmak üzere Kastamonu'nun tüm ilçelerindeki halk eğitim merkezleri, meslek liseleri ve mesleki eğitim kurumlarının el emeği, göz nuru dökerek yıl boyu ürettikleri ürünlerin sergilendiği Bilim Şenlikleri HEM ve Mesleki Teknik Eğitim Fuarı açıldı. Fuarın açılış töreninde, Milli Prodüktivite Merkezi'nin Kastamonu'da Verimliliği Artırma Projesi kapsamında, düzenlediği “Verimlilik” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi. Ayrıca, bilim, sanat, kültür ve spor dallarında yurt genelinde dereceye giren öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce altınla ödüllendirildi. Fuarın açılışında konuşan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Milli Eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi. Hisardı ve Atabey ilköğretim okullarının yıkılıp yeniden yapılacağı müjdesini de veren Vali Kara, “Orta öğretime devam oranını mutlaka yüzde yüzlere çekmeliyiz. Ana okulları sayısında da eksiğimiz var. Ana okullarındaki okullaşma oranını da yüzde yüze yapmamız gerek. Bu yıl içersinde merkez, Bozkurt ve İhsangazi ilçelerimize ana okulları yapacağız” dedi.

Yapılan yeni binaların deprem yönetmeliğine harfiyen uyan ve son derece kaliteli binalar olduğuna da işaret eden Vali Kara, yeni yapılan okulların ek binalar olarak değil, eski binaların yıkılarak yapıldığını, dolayısıyla okul bahçelerinde küçülmenin söz konusu olmadığını kaydetti. Kara, 2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılında Kastamonu'da derslik başına 20 öğrenci düşmesi için gayret ettiklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ise, konuşmasında eğitim alanında gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili istatistiki bilgiler verdi. Kastamonu'nun mesleki ve teknik eğitime yönelik ortalamasının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Tarakçı, “Mesleki eğitim memleket meselesi. Elbette ki bizim meselimiz. Bu alandaki çalışmalarımızı her yıl burada sergilemeye çalışıyoruz” dedi.

Fuarın açılış töreni Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileriyle son buldu. Fuarda sergilenen stantlar yoğun ilgi görürken, çeşitli proje yarışmalarında ortaya konan eserler büyü beğeni topladı. Fuarda stant alan ilçelerin büyük bir bölümü konuklarına yöresel yiyecekler ikram etmeye çalışırken, Tosya Belediyesi etli pilav dağıttı. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin fuar alanının ortasına kurdukları müzik evini görenler öğrencileri tebrik etti.

KASTAMONU'DA EL EMEĞİ GÖZ NURU FUARI
KASTAMONU'DA EL EMEĞİ GÖZ NURU FUARI
KASTAMONU'DA EL EMEĞİ GÖZ NURU FUARI
KASTAMONU'DA EL EMEĞİ GÖZ NURU FUARI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 13:57:03
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 14:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?