5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Ev çığ altında kaldı

Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı Kayadibi köyüne düşen çığ sonucu kar altında kalan evdeki 5 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı.

Kayadibi köyüne çığ düşmesi sonucu Cemil Demirkan'a ait ev tamamen kar altında kaldı. Evde mahsur kalan 5 kişi, İl Özel İdare ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. Daha sonra ekipler, ahırda donmak üzere olan hayvanları da karın altından çıkararak telef olmalarını engelledi.

Çığ nedeniyle köye ulaşım sağlanamazken, kar temizleme çalışmalarında İl Özel İdaresi'ne bağlı 7 kurtarma aracı yetersiz kalınca Ankara'dan yardım istendi. Ankara'dan büyük boy portatif aracın yola çıktığı kaydedildi. Ayrıca köylüler güvenli bir yere yerleştirilirken, erkekler ise kurtarma ekiplerine yardımcı oluyor.

KÜRE'DE KAR KALINLIĞI 2 METREYİ GEÇTİ

Küre'de 2 gündür yağan kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi geçerken yükseklerde ise kar kalınlığının 2 metreyi buldu. Kar nedeniyle ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Buzlanmanın olduğu yollarda ise çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi.

Öte yandan zincirsiz araçların trafikte seyretmesine izin vermeyen ekipler, sürücülere zincir takmalarını konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 08:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?