5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Faytonlar da zamana ayak uydurdu

faytonSosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, Valilik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Kastamonu'ya kazandırdığı faytonlara binmek isteyenlerin telefonla randevu almak zorunda oldukları belirtildi. 

Kastamonu'nun geçmiş tarihini yeniden canlandırmak için uygulanan projede, faytonlar turistler ve düğün yapacakların ilgisini çekmeye devam ediyor. Genellikle sünnet düğünleri için telefonla randevu alınan faytonlara çocukların da ilgisi büyük. Kastamonu Valisi Mustafa Kara, faytonları bu konuma getirinceye kadar 1 yıllık mesaisinin büyük bölümünü ayırdığını vurgulayarak, "Fayton atı seçimi yarış atı seçiminden daha zor. Emin olun trafiğe alışkın at bulmak için neler çektik. Atları bulduk, bu sefer de faytoncuyu bulmakta zorlandık. Bazı insanlar 'Bu para kazanmaz' dediler. Ancak son olarak duydum ki artık telefonla randevu alıyorlarmış, bu beni sevindirdi" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 15:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ayva IP: 85.104.5.xxx Tarih : 26.09.2006 09:41:53
evet bende öz kastamonulu olarak benim memleketimde yapılan herşeyin doğru ve güzel olduğunu düşünüyorum önemli olan ata binmek deyil eski gün vegüzellikleri yaşatmak bunun içinde emeyi geçen herkesten başta sayın valimiz olmak üzere sonsuz teşekkürler İSTANBUL..BAKIRKÖY..