7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Gazi annesine büyük onur

TOSYALI GAZİNİN ANNESİNE 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜ

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan Gazi Fırat Zorba'nın annesi, 'Yılın Annesi' seçildi.

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada başına isabet kurşunla ağır yaralanan Kastamonulu Gazi Fırat Zorba'dan doktorlar bile ümidini kesmişken o her şeye inat hayata tutundu.

8 Haziran 2009 tarihinde Gabar Dağı'nda yapılan operasyonda kafasına isabet eden mermiyle kanlar içinde yere yığılan Gazi Fırat Zorba ile ilgili ilk açıklama şehit olduğu yönündeydi. Bir süre sonra ağır yaralı olduğu anlaşılan Zorba, helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Zorba, ilk beyin ameliyatını burada oldu, ameliyat sırasında kalbi 4 kez durdu. Doktorlar, "Yaşamaz, şehit oldu" dedi. Ancak bir tabip yüzbaşı, "Hayır, sonuna kadar devam edeceğiz" diyerek art arda kalp masajı yaptı. Üst üste yapılan kalp masajlarının ardından Zorba'nın kalbi yeniden atmaya başladı.

Buradaki ilk ameliyatın ardından Zorba, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırıldı. Zorba'nın GATA'daki ikinci ameliyatında kurşunla yaralanan kafasının 3'te 2'si alındı. Onun için, 'Yaşayamaz, konuşamaz, hareket edemez' denildi. 111 gün yoğun bakımda kaldı. Gazi için sosyal paylaşım sitelerinde dua grupları oluşturdu. Binlerce kişi bu gruplara üye oldu. Onun yaşaması için dua ettiler. Doktorların ailesine, "Her an kaybedebiliriz, hazırlıklı olun" dediği Gazi Fırat Zorba, şimdi kısmen konuşuyor,

hareket edebiliyor. Fırat'taki bitmek bilmeyen yaşama azmi, tıp dünyasını da hayretler içerisinde bırakıyor.

Bu zorlu mücadelede anne Kezban Zorba da biricik evladını yalnız bırakmadı. Oğlunun her şeyiyle yakından ilgilenen anne Zorba, zor günlerinde kendilerine yardımcı olan herkese minnet borçlu olduğunu söyledi.

Gabar kahramanı Gazi Fırat Zorba'nın annesi Kezban Zorba, Kastamonu'da 'Yılın Annesi' seçildi. Anneler Günü nedeniyle Tosya Kaymakamı Arslan Yurt'un eşi Neslihan Yurt, Tosya Emniyet Müdürü Nadir Sağpazar'ın eşi Tülay Sağpazar,Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz'ın eşi Sabiha Korkmaz ve Tosya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur'un kızı Yasemin Bodur, Zorba ailesini evinde ziyaret etti. Ziyarette Gazi Fırat Zorba ile yakından ilgilenen Neslihan Yurt, kahraman gazi ile bir süre sohbet etti.

"FIRAT'IMIZIN ANNESİ, HEPİMİZİN ANNESİDİR"

Neslihan Yurt, "Her anne için evladı canının bir parçasıdır.Her evlat için de anne aynı şeyi ifade etmektedir. Gazimiz Fırat Zorba'nın verdiği yaşam mücadelesinde dik duruşu ve mücadeleci kişiliği ile ön plana çıkan Kezban Zorba Hanımefendi, hepimize örnek olması gereken bir annelik göstermiştir. Yaşadığı acının ne derece büyük olduğunu biliyorum.Vatan müdafaasında yaralanan Fırat'ımızın annesi, hepimizin annesidir. Bu nedenle Kezban annemizin Anneler Günü'nü tüm içtenliğimle kutluyorum" dedi.

Oğlunun başından bir an olsun ayrılmadığını dile getiren Kezban Zorba, "Fırat benim yaşama nedenim oldu. Evladımın acı içindeki halini görünce yüreğim parçalandı. Mücadeleden hiç yılmadım. Şimdi ise Allah'ım dualarımı kabul etti, Fırat'ım yaşıyor. Oğlumun tedavi sürecinde maddi ve manevi çok çileler çektim. Aylarca uykusuz kaldım. Aylarca ağladım. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Dünyadaki en büyük acı, evlat acısı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah hiçbir anneye evlat acısı yaşatmasın. Şunu

biliyorum ki oğlumun tedavi sürecinde Türkiye'de bulunan tüm anneler Fırat'ımın kurtulması için dua etti. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim hiçbirinize evlat acısı yaşatmasın. Ayrıca Fırat'ımın tedavi sürecinde bizi yalnız bırakmayan tüm Tosya halkına ve tüm Türkiye'ye verdikleri manevi destekten ötürü teşekkür ederim" diye konuştu.

"BİR FIRAT DAHA YETİŞTİRİYORUM"

Oğlunun vatan müdafaası için gittiği yoldan yaralanarak geldiğini dile getiren anne Zorba, "Önemli olan çocuğumun evine gelmiş olması. Vatan için yaralanan oğlum, bizim için gurur kaynağıdır. Tosya halkı bu gururu bize fazlasıyla yaşatmıştır. Şimdi bir torunum oldu, onun adını Fırat koydu "Mehmet Gazi" olarak. Vatan için bir asker daha yetiştiriyoruz. Bir Fırat daha yetiştiriyorum. Herkese şunu söylemek isterim; bu vatanda bayraklar inmez, vatan bölünmez. Bu uğurda torunum Mehmet Gazi'yi de güle oynaya

davullu zurnalı askere göndereceğim. Bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOSYALI GAZİNİN ANNESİNE 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜ
TOSYALI GAZİNİN ANNESİNE 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜ
TOSYALI GAZİNİN ANNESİNE 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 14:34:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?