7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Hanönü'ne dev yatırım

GÖKSOY GIDA'DAN HANÖNÜ'NE DEV YATIRIM

İstanbul'da faaliyet gösteren Göksoy Gıda'nın Kastamonu'nun Hanönü ilçesine 20 bin tonluk soğuk hava deposu yapacağı açıklandı.

İlk etapta ilçeye soğuk havası deposu kuracak olan Göksoy Gıda, ikinci etapta ise meyve-sebze-bitki işleme, paketleme, depolama tesislerini hayata geçirecek. 2 milyon TL'ye mal olacak yatırımın ardından Göksoy Gıda bölge çiftçilerine örnek olması ve üretimi teşvik etmek amacıyla da Hanönü Yenice köyünde yaklaşık 100 dönüm kapalı elma bahçesi kuracak.

1969 yılında kurulan Göksoy Gıda, Göksoy, Veror, Yapierri ve Dünya markalı ürünleri ile ABD, Kanada, Almanya, İngiltere başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat yaparken, Türkiye'de ise Migros, Metro, Dia-sa, Carrefour gibi zincir mağazaların tedarikçiliğini yapıyor. Merkezi Sultanbeyli'de bulunan firmanın üretim tesisleri ise Aydın'da bulunuyor.

Göksoy Gıda sahibi Şükrü Göksoy, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Halil Öztosun ile görüşüp, Kastamonu'ya yatırım yapmak istediğini belirterek, yatırım konusunda çalışmalarına başladı.

Yaptığı görüşmeler sonrasında Hanönü ilçesindeki 48 bin metrekarelik bir arazi ve yine aynı bölgedeki 59 dönümlük bir diğer arazinin yapacağı yatırım için elverişli olduğunu belirten Göksoy, ayrıca Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nden de arsa talebinde bulundu.

Şirketinde sadece Kastamonuluları çalıştıracak kadar memleketine sevda ile bağlı olduğunu belirten Şükrü Göksoy, "Kastamonu'da yaptığım temaslarda benden yakın ilgilerini esirgemeyen Kastamonu Valisi Mustafa Kara ve KATSO Başkanı Halil Öztosun başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Şirketimizin hedefi olan kurutulmuş ürünlerde bir dünya devi olma hayalini gerçekleştirirken, umarım Kastamonu'nun sürdürülebilir kalkınmasına da katkımız olur. İlk etapta kurmayı planladığımız soğuk hava

deposunun bölgenin çok önemli bir eksiğini gidereceğini düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:49:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?