5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Hastalara kar engeli

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde etkili kar yağışı sonrası kapanan köy yolları bölgede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Taşköprü ilçesine bağlı Çekiç köyünde 4 gündür rahatsızlığı olan Satiye Eker (99), Taşköprü Belediyesi'ne ait iş makinesinin yolları açması sonucu rahatsızlığının 4. günüde hastaneye getirilebildi.

Köyde yaşayan Muharrem Horozcu (73), kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğunu, köyün ilçeyle irtibatının kesildiğini kaydetti. Horozcu, “Köye günlük ekmekçimiz geliyordu. 20 gündür oda gelmez oldu, yiyecek ekmek olmadığı için undan ekmek yapmaya çalışıyoruz. Unumuzda bitmek üzere, yetkililerden yolların açılması konusunda yardım bekliyoruz” dedi.

İlçeye bağlı Celep köyünde rahatsızlanan 100 yaşındaki Mehmet Aslan için köye Taşköprü'den ambulans çağrıldı. Köye gitmek üzere yola çıkan ambulans köyün yakınlarında yoldan çıkarak kara saplandı. Burada mahsur kalan sağlık ekipleri köyden yardım çağırdı.

Köy imamı Muharrem Bilgin ve köylülerin yardımı ile traktörle saplandığı yerden çıkarılan ambulans, solunum yetmezliği şikayeti ile rahatsızlanan Mehmet Arslan'ı alarak köyden ayrıldı. Konuyla ilgili konuşan köy imamı Muharrem Bilgin, “Ambulans kara saplanmıştı bizde köyden traktörler yardımı ile ambulansı kurtardık. Hastamızı hastaneye göndermek üzere ambulansa bindirdik. İnşallah sağlığına kavuşur ve kapalı olan yollarımız bir an önce açılır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 15:23:40
Güncelleme :8 Mart 2012 Perşembe 16:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?