6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Hava ambulansı can kurtardı

HAVA AMBULANSLARI İKİZLER İÇİN SEFERBER OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan hava ambulansı 55 günlük ikizlere yaşam umudu oldu.

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Akçabel köyünde yaşayan Güngör ailesinin 7 aylık olarak dünyaya gelen 55 günlük ikiz bebekleri, solunum yetmezliği ve zatüre teşhisi ile Sağlık Bakanlığı tarafından Kastamonu'ya gönderilen hava ambulanslarıyla Ankara'ya sevk edildi.

Doğanyurt'un Akçabel köyünde yaşayan işsiz ve görme engelli baba Mehmet Güngör ve anne Müzeyyen Güngör'ün 55 gün önce Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen ve adları Hakan ve Serkan olan ikiz bebeklerine zatüre ve solunum yetmezliği teşhisi konuldu.

Doktorların ikizlerin acilen Ankara'ya sevk edilmesine karar vermesinin ardından Sağlık Bakanlığı ile irtibat sağlandı ve 2 adet ambulans helikopter Kastamonu'ya gönderildi.

Türkiye 3. Futbol Ligi 4. Kademe Grubu'nda mücadele eden Kastamonuspor'un haftasonu oynayacağı Ünyespor maçı hazırlıklarının sürdürdüğü Gazi Stadyumu'na antrenman esnasında iniş yapan helikopterler, Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden ambulanslarla gelen bebekleri sırasıyla alarak Ankara'ya doğru yola çıktı.

Ankara Dış Kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki gerçekleştirilen bebeklerin durumları ciddiyetini korurken, anne Müzeyyen Güngör ise ikizlerden hariç 5 çocuklarının daha bulunduğunu ve çocuklarının babalarının işsiz ve görme özürlü olduğu için gelemediğini, yarın imkan bulduğu zaman Ankara'ya geleceğini söyledi.

HAVA AMBULANSLARI İKİZLER İÇİN SEFERBER OLDU
HAVA AMBULANSLARI İKİZLER İÇİN SEFERBER OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:18:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?