18
Nisan
2024
Perşembe
KASTAMONU

Havalimanı 10 bin kişiyi ağırladı

Kastamonu Havalimanından üç ayda 10 bin kişi yararlandı. Ayrıca Havalimanından Ağustos ayı itibari ile 150 uçak iniş-kalkış yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Temmuz-Ağustos dönemi kesin olmayan uçak trafiği verilerini paylaştı. Dhmi verilerine göre, Kastamonu'da bu yılın 3 ayında iç hatlarda 150 uçak seferi gerçekleştirildi.

Kastamonu Havalimanı, Temmuz-Ağustos ayları döneminde iç hatlarda 10 bin yolcu trafiği yaşandı.

Havalimanından gerçekleştirilen ticari uçak sefer sayısı ise 100 olarak açıklandı. Bu süre zarfında Kastamonu Havalimanından 100 özel uçak iniş-kalkış yaptı.

DHMİ verilerine göre, havalimanında kaydedilen yük trafiği ise 72 ton olarak açıklandı.

Kastamonu Havalimanı, 5 Temmuz 2013 tarihinde uçak seferlerine başlamasına rağmen kısa sürede büyük bir rağbet gördü. Buna rağmen Kastamonu Havalimanı, kısa sürede taşıdığı yolcu sayısı bakımından Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Gökçeada, Kocaeli Cengiz Topel, Siirt, Sinop, Şırnak Şerafettin Elçi, Tokat ve Uşak havaalanlarını geride bırakmayı başardı.

Kastamonulu vatandaşlar, Havalimanının açılmasıyla birlikte şehirde hareketlilik yaşandığını belirterek, Kastamonu'nun dünyaya açılan kapısının Havalimanından geçtiğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2013 Salı 18:02:00
Güncelleme :1 Ekim 2013 Salı 18:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?