3
Mayıs
2024
Cuma
KASTAMONU

Havalimanı resmen açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Havalimanı’nın açılışını yaptı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Kastamonu’nda Adnan Menderes döneminde havaalanı yapıldığını ancak daha sonra kapatıldığını hatırlattı. Havaalanının 1990 yılında tekrar açıldığını ve birkaç uçuş yapıldıktan sonra kapatıldığını söyleyen Erdoğan, “Buraya bir havaalanı değil, havalimanı yapmaya karar verdik ve bugün onun açılışını yapıyoruz” dedi.

Havaalanının 100 milyon TL’ye maal olduğu bilgisini veren Erdoğan, “Biz Ilgaz’ın virajlarından vatandaşı kurtarmak için Ilgaz’ı delerek Çankırı ile birleştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kastamonu’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, sadece 231 milyon lira kamu yatırımı yaptıklarını söyledi ve “Bu yatırımlar Kastamonu halkına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

2023 HEDEFİNE DEĞİNDİ

2023 hedefine de değinen Erdoğan, “Hedef muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Türkiye'mizi dünyada ilk 10 ülke içine sokmaktır” diye konuştu.

Türkiye’de hala kayıt dışı ekonomi ve vergi yolsuzluklarının olduğunu belirten Erdoğan, yolsuzlukları sıfırlamak için mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

FAİZ LOBİSİ DEDİM HOPLAMAYA BAŞLADILAR

Faiz lobisine de değinen Erdoğan, “Faiz lobisi dedim, hoplamaya başladılar. Neden hopluyorsun? Faiz dışı gelirle benim vatandaşım sömürülüyor” ifadelerini kullandı.

“Kastamonu’ya uçağı indirdik” diyen Erdoğan, geçen hafta Bingöl Havaalanını açtıklarını hatırlatarak, gelecek hafta da Şırnak Havaalanı’nın hizmete açılacağı müjdesini verdi.

TENCERE TAVACILARI SİZLER YARGIYA TAŞIYACAKSINIZ

Yaşanan sokak olaylarına da değinen Erdoğan, “Elinde Molotof kokteyliyle kamu mallarına zarar veren değil, bu ülkeye ne kazandırırım diyen gençlik istiyoruz” dedi.

“Molotofçularla sizi aynı yerde göremeyiz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI, ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE DE KARŞI ÇIKARLAR

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanını ve üçüncü köprüyü durdurmak için müracaat edenlerin olduğu bilgisini veren Erdoğan, “Kim yaptı bunları? CHP zihniyeti. Bunların bir dikili taşları ve ağaçları yok. Hep yıkmak için var oldular” dedi.

Erdoğan Kanal İstanbul Projesi ihalesinin yaklaştığı bilgisini de verdi. Onu durdurmak için de yargıya gidenlerin olacağını söyleyen Erdoğan, “Ama bu kervan yürüyecek” şeklinde konuştu.

Proje ile İstanbul Boğazı’nı olası tehlikelerden korumayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, devam eden çözüm süreci ve Mısır’da yaşanan askeri darbeye de değindi.

Çözüm süreci ile Türkiye’nin yeni bir mesafe aldığını ifade eden Erdoğan, “Biz Türküyle, Kürdüyle, Çerkesi, Gürcüsüyle tüm etnik gruplarımızla biriz, kardeşiz” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2013 Cumartesi 11:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?