5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Hayırseverden köylere 5 okul

Kastamonu'nun Doğanyurt, İnebolu ve Şenpazar ilçe köylerine toplam 5 okul yaptırarak öğrencilerin eğitim ve öğretim görmesini sağlayan Fahrettin İnan, Kastamonu halkının sevgisini kazandı. 

İnan, bugüne kadar eğitim ve öğretim yapılmayan Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesi köylerine 3, İnebolu ve Şenpazar ilçelerinin köylerine 2 okul yaptırdı. Bunlardan üçünün açılışı yapıldı. İnan ayrıca Kastamonu'daki bir YİBO'ya da minibüs bağışladı. Kastamonu'nun Doğanyurt İlçesinde Başköp Fahrettin İnan İlköğretim Okulu'nun açılışında ailesi adına konuşan Fahrettin İnan, ömrü yettiği sürece eğitime hizmet vereceğini söyledi. Şehitler diyarı Kastamonu insanının yapılacak her türlü hizmete layık olduğunu vurgulayan İnan, "Yaptıklarımızla övünmüyoruz, yapamadıklarımıza üzülüyoruz" dedi. 

Açılacak her eğitim kurumunun Türk milletine yapılacak saldırıların geri püskürtülmesinde bir silah olacağını ifade eden Fahrettin İnan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sevgili çocuklar, sizler bu ülkemizin en değerli varlıklarısınız. Sizler bu eğitim yuvalarından başarıyla geçtikten sonra ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Sizlere şu an için düşen görev, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada yürümek değil koşmak olacak. Ülkemizi ve insanlarımızı seviyorsak çok çalışmak zorundayız. Çalışın, çok çalışın ve ileride mutlu olun". 

Kastamonu Valisi Mustafa Kara ise İnan ailesinin Kastamonu'ya toplam beş ilköğretim okulu kazandırdığını ve eğitim seferberliğine gönülden katıldığını, bunun da kendisini duygulandırdığını ifade etti. Vali Kara, "Bizim böyle insanlara ve hayırseverlere ihtiyacımız var. Toplumların ileri gitmesi ve kalkınması ancak bu şekilde olur. Ekonomik güçleri bulunanlar kalkınma için fedakarlıkta bulunmalıdırlar" dedi. Vali Mustafa Kara ve eşi Ayten Kara, İnan ailesine plaket vererek yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mitat Soy IP: 85.102.189.xxx Tarih : 3.08.2006 16:42:24
Yorumum Ne Olabilirki Allah Fahrettin İnan beyden razı olsun. nereli olduğunu bilmiyorum,ama Kastamonu ve çevresinede Bir Hayır sahibi ulaşmış ve gerekeni yapmış Allah ondan razı olsun. bizede Allah bir gün Böyle hayırlı işler yapmayı nasip eder inşallah. Fahrettin beye Kastamonu ve ilçeleri adına yaptıklarından dolyı çok çok teşekkür ediyorum.saygılar sunarım