6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

İlginç duvar yazıları Kastamonu Polisi'ni alarma geçirdi

Kastamonu Kuzeykent Mahallesi'nde 500 metre arayla duvarlara ve mahallede bulunan tüm otobüs duraklarına mavi ve siyah renkli plastik boya ile büyük harflerle yazılan " GG 04 Ö.R.E.B " adlı şifreli yazılar, polisin ve bir çok vatandaşın değişik yorumlarına neden oldu.
Kimileri, yazıları sevgililerin yazmış olabileceğini düşünürken kimileri ise belediyenin duraklara isim vermesi olarak algıladı. Polis ise yazıların bir çok yerde olmasını göz önünde bulundurarak örgüt ismi olabileceği ihtimali üzerinde durdu.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmalar sonucunda söz konusu yazıların Eğitim Fakültesi öğrencilerinin üniversiteyi bitirme şakalarından biri olduğunu belirledi.
Emniyetin, öğrencilerin isimlerinin baş harflerinden oluşan yazıların herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmadığını açıklaması, yüreklere su serpti.
"GG 04 Ö.R.E.B" şeklindeki şifreli yazıların tam olarak ne anlama geldiği bilinemezken, özellikle genç aşıkların isimlerinin baş harflerini otobüs duraklarına yazma alışkanlıklarının, belediyeyi büyük masraf altına soktuğu öğrenildi. Kastamonu Belediyesi Otobüs İşletmeleri Müdürü Adnan Tot, bu yıl içinde otobüs duraklarını temizleme ve boyama işleri için 300 milyara yakın para harcandığını söyledi. "Sevgiyi göstermenin başka yolları da var" diyen Tot, gençlerin biraz daha anlayışlı olmasını istedi.
iha-kastamonu
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 13:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve verdi IP: 88.240.206.xxx Tarih : 19.09.2006 17:03:33
bence polis-özellikle böyle yazılar gece yazılacağından-devriye gezmelidir ve yazı yazanları yakalayıp uyarmalıdır.Böylece belediyeyi de fazla zarara sokmamış olunulur.Ancak gene de yetenekli şifre çözücüler tarafından incelenirse gizli tarikatların,veya misyoner çalışmaların önüne geçilebilir