6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

İlk hacı kafilesi uğurlandı

TAŞKÖPRÜ'DE İLK HACI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 65 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Taşköprü Müftülüğü tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen programda ilk olarak Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına gidemeyenlerinde selamları iletmelerini söyleyerek Cenab-ı Allah'ın herkese bu kutsal vazifeyi yerine getirmeyi nasip etmesini diledi.

Taşköprü Müftüsü Salih Sezik ise, bugün kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak olan hacı adaylarının şanslı olduklarını ve kutsal toprakları ziyaret etmenin hazzını yaşayacaklarını kaydetti. Sezik, hacı adaylarından birbirilerinin kalbini kırmamaları insanın kalbini de Allah'ın yarattığını ve Allah'ın yarattığı şeyin kırılamayacak kadar kutsal olduğunu ifade etti. Taşköprü Müftüsü Salih Sezik'in yaptığı duanın ardından hacı adayları yakınları ile vedalaşıp kutsal topraklar gitmek için yola çıktı. Oldukça duygu dolu anların yaşandığı programda 35'i bayan 30'u erkek olmak üzere 65 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı.

Yarında 18 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağı Taşköprü'de bu yıl toplamda 122 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağı açıklandı.

TAŞKÖPRÜ'DE İLK HACI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI
TAŞKÖPRÜ'DE İLK HACI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI
TAŞKÖPRÜ'DE İLK HACI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 13:19:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?