5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

İmam nikahı cinayeti

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, resmi nikahları yapılan çiftin düğün töreninde, “imam nikahsız kız vermem” diyen dayının, damadın ağabeyini vurduğu iddia edildi. 

Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Yukarı köyünde, İnebolu Belediyesinde geçen hafta resmi nikah kıydırarak evlenen Erdal K. ile Sevim R.'nin düğün töreni başladı.

İddiaya göre, damat Erdal K., köy muhtarı olan babası Remzi K. ve yakınları ile birlikte Sevim R'nin evine gelin almaya gitti. Bu sırada kapıya çıkan Sevim R'nin dayısı Kadir Ç. (49) “imam nikahı olmadan bu evden kız çıkmaz” deyince, iki aile arasında tartışma çıktı.

Damadın babası Remzi K.'nın, imam nikahını düğünden sonra yapacaklarını söylemesine rağmen Kadir Ç. ikna olmadı. Büyüyen kavgada Kadir Ç, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancasıyla gelin almaya gelen grubun üzerine doğru bir el ateş etti. Kurşun, damadın ağabeyi Erol K'nın (27) karnına isabet etti. Ağır yaralanan Erol K., İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edilen K., yolda hayatını kaybetti.

Erol K.'nın düğün için İstanbul'dan köye geldiği, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Olaydan sonra kaçan Kadir Ç, Erenyolu köyündeki evinde jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 11:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?