1
Mayıs
2024
Çarşamba
KASTAMONU

İncir ağacı meyve verdi

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle, Kastamonu'nun Abana ilçesinde ağaçlarda incir çıkmaya başladı.

İlçeye bağlı Bağlık Mahallesinde yaşayan Feyzullah Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların sıcak gitmesi nedeniyle bahçesindeki incir ağaçlarının ürün vermeye başladığını söyledi.

Normalde incir ağacının temmuz, ağustos aylarında ürün verdiğini kaydeden Doğan, "Geçen yıl mart ayında bile kar vardı. Ancak bu sene hem kara hasret yaşıyoruz hem de daha önce hiç yaşamadığımız doğa olaylarıyla karşılaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca şeftali, erik ve kızılcık ağaçlarının da tomurcuklanarak çiçeklendiğini vurgulayan Doğan, "Kış mevsimindeyiz ancak meyve ağaçları zamanı gelmiş gibi çiçek açmaya başladı. 61 yaşındayım bu zamana kadar böyle bir şey görmedim. Geçen yıl bu zamanlar kardan dolayı adım atamazken bu sene neredeyse bahardan kalma günleri yaşıyoruz. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ederse diğer ağaçlar da yakında meyve vermeye başlar" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe 15:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?