7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

İnebolu Belediyesi'nden yatırım

İNEBOLU BELEDİYESİ'NDEN 60 YILIN YATIRIMI

Kastamonu İnebolu ilçesinde ilk defa 60 yıl önce yapılan kanalizasyon şebekesi yetersiz ve tıkanma noktasına gelmişti.

60 yıl önce eski Belediye Başkanı Ziya Bektaş döneminde ilçenin kanalizasyon ve su şebekesi yapılmıştı.Tarihi kanalizasyon yetersiz ve tıkanma noktasına gelmişti. Cumhuriyet Caddesi sokak iyileştirmesi sırasında ortaya çıkan evsel atık büzlerinin yüzde 90’ının dolmuş ve yetersiz olması ilçenin sokaklardan geçen şebekenin değiştirilmesi ihtiyacını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz yıl yapılan Cumhuriyet Caddesi Sokak iyileştirmesinde hastane üzerinden gelen yağmur sularının, evsel atıkların ve lağımın tıkanmaması için 3 ayrı hattan oluşan plastik boru döşenmişti. Yağmur suları direk denize giderken lağım ve evsel atıklar eski benzinlik yanındaki evsel atık tesisine bağlanmak üzere şebeke düzenlendi. Daha sonra yenilenen kanalizasyon üzeri yaya kaldırımları genişletilerek ışıklandırıldı ve ilçemize yaraşır bir hale getirildi.

İnebolu Belediye Başkanlığı Çarşı içindeki bütün sokakları yenilemek için start verdi. Önce sokak ve cadde aralarında yapılacak çalışma ile kanalizasyon şebekesini yenilenecek. Daha sonra yaya kaldırımına ve yola renkli parke döşenerek sokaklar ışıklandırılacak. Beğeni kazanan Cumhuriyet Caddesi’ndeki yenilik tüm çarşı içine kazandırılacak. Sokak ve Cadde çalışmaları ile ilgili startı veren belediye başkanı Engin Uzuner şunları söyledi:

“İneboluluların yaşanılır bir ilçede yaşamaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 50-60 yıl önce yapılan kanalizasyon altyapı çalışmalarından sonra İnebolu’muza gelen belediye başkanlarında bu altyapı ile ilgili işlerin kısmen yapıldığını tespit ettik. Şehir içindeki kokular hem kanalizasyon hem yağmur suyu hem de içme suları aynı kanalizasyondan gittiği için mazgallardan gelen kötü kokularda memleketimizde yaşayan insanlar için iyi bir görüntü vermiyordu. Halkımız koku kirliliğinden sürekli şikayet etmekte idi. Biz bunları gidermek için ve 60 yıldır yapılmayan İnebolu’nun şehir içindeki mahalle aralarındaki tüm kanalizasyonlarını bir araya toplamak için düğmeye bastık. Seçildiğimde İnebolu’nun çayına akan kanalizasyonu kötü kokuyu bertaraf etmeye söz vermiştim. Onun çalışmasını geçen yıl içerisinde mahalle bazında çarşı içerisinde cumhuriyet caddesinde yapmıştık, bunun devamını da çarşının tamamı olmak kaydıyla bu sene 2010 itibariyle tüm çarşıyı bitireceğiz. Tüm çarşının içini içme suyunu kanalizasyonunu ve yağmur sularını ayrı ayrı borularla kanalizasyonu çay ağzındaki katı atık arıtma tesise alıp yağmur suyunu çaya vericez. Böylece 2010 sonundan itibaren çarşının tüm caddelerini ve ana halterli olmak üzere içme suyu kanalizasyon ve yağmur sularını ayrı ayrı yapıp İnebolu halkına güzel şekilde kazandıracağız. Bundan sonra 2011 yılının ilk aylarında A.Hatığbağı Mahallesi ve Altıkulaç Caddesi’ni jandarma mıntıkasına kadar yenilemeye devam edeceğiz. 2012 yılı itibariyle İnebolu’nun tüm mahalleri dahil hiçbir alt yapı sorunu kalmayacak bunu taahhüt ediyorum. Bu alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçemizin 100 sene bir alt yapı sorunu olacağını sanmıyorum. Cadde ve sokak aralarının düzenlenmesi esnafımızın istekleri doğrultusunda bazı caddeler cumhuriyet caddesi gibi tek şerit olacak. Diğer ara sokaklar gene renkli parke ve yaya kaldırımı daha geniş olacak şekilde tertemiz yapılacak ve ışıklandırılarak güzel bir ilçe olarak insanlarımıza sunacağız. Bu çalışmalara bayram arası vereceğiz. Bayram ertesi hemen başlayacağız 31 Aralık itibariyle 2 ay içerisinde pazaryeri meydanı bitmiş ve İsmetpaşa İlköğretim Okulu önüne kadar kanalizasyon ve parke çalışması bitecek. Pazaryerindeki meydanın ortasına İnebolu yöresine uygun heykel yapmayı düşünüyoruz.”

ANA YOLDA GECE ÇALIŞMASI

Sokak ve cadde kanalizasyon çalışmaları için start gece 24.00 de verildi. Gece 24,00 de ana yolda çalışmaya başlayan iş makineleri sabah 07.30 kadar çalışarak yolu trafiğe açtı. Bu arada Aşağı Hatıp Bağı Mahallesi’nden ve çarşı içinden gelecek olan yağmur suları evsel atık ve lağım kanalizasyonunu Şerife Bacı Anıtı karşısına bağlantısı yapıldı. Trafikte oluşacak sıkışıklığa sebep olmamak için gece çalışması yapan iş makineleri ertesi gün de çalışmalarına devam etti.

İNEBOLU BELEDİYESİ'NDEN 60 YILIN YATIRIMI
İNEBOLU BELEDİYESİ'NDEN 60 YILIN YATIRIMI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 11:33:02
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 11:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?