6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

İnebolu deniz şenlikleri başladı

İNEBOLU DENİZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

İnebolu Belediyesi’nin organize ettiği deniz şenlikleri büyük bir coşku ile başladı.

İnebolu Belediyesi’nin yıllar sonra deniz şenliklerini tekrar gündeme getirerek 3 günlük festivale dönüştürmesi beğeni kazandı. ve İnebolu Belediye Başkanlığının organize ettiği “İnebolu Uluslar arası Heyemola deniz Şenlikleri” büyük bir katılım ve coşku ile 16 Temmuz 2010 günü başladı. Atatürk Anıtı’na İnebolu Belediye Başkanlığı çelengi konulduktan sonra açılış konuşmasını Belediye Başkanı Engin Uzuner yaptı. Engin Uzuner yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“İstiklal Madalyalı ve beratlı İnebolu'muzun gurur kaynağı mert ve cesur İnebolulu denizci ecdatlarımızın milli mücadele ruhunu yaşatmak üzere 16-1718 Temmuz tarihlerinde düzenlediğimiz İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivalimizin açılışını gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Denizcilik tarihimizde İnebolu denizcilerimizin ayrı bir yeri vardır. Milli mücadele yıllarında İnebolu açıklarına gemilerle gelen silah ve cephane, her türlü hava şartlarına rağmen kahraman İnebolulu denizcilerimiz tarafından kayıklarla İnebolu kıyılarına çıkartılarak, mühimmatlar gıcırdayan kağnılarla cepheye ulaştırılmıştır. Bu anlamda İnebolu, Milli Mücadelede Savaşın Kilit noktası haline gelmiştir. Bu nedenle İnebolu Kayıkçılarına TBMM tarafından Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı verilmiştir. Tarihimize sahip çıkarak, bu gurur ve ibret verici gerçeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak ve milli tarih bilincini yaşatmak amaçları doğrultusunda bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivalinin 2. günü olan 17 Temmuz'da MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli de aramızda olacaklardır.

Festivalimizin görkemli bir şekilde kutlanması için Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ayrıca maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Misyonu ve vizyonu benzerlerinden çok farklı olan festivalimizde, güç birliği, birleşme ve dayanışma içerisinde hep bir ağızdan Heyamola demek üzere izinlerinizle startı vermek istiyorum.”

Daha sonra Bulgaristan, İran, Gürcistan, Bulgaristan gibi ülkelerden gelen halk dansları gösterisi başladı. Atatürk Anıtı meydanında yapılan gösterilerde en son İnebolu Heyemola ekibi gösteri yaptı. Halk Dansları gösterileri katılanlar tarafından coşku ile alkışlandı. Belediye Başkanlığı’nın hazırladı. Eski Belediye meydanında katılımcılara dağıtıldı. Daha sonra Durupark Tesisleri’nde sünnet şöleni yapıldı. Yüzün üzerinde çocuğun sünnetinin yapıldığı sünnet şöleninde çocukların iyi zaman geçirebilmeleri için değişik oyunlar sergilendi.

İNEBOLU DENİZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İNEBOLU DENİZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İNEBOLU DENİZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İNEBOLU DENİZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 15:32:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?