5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

İranlı babanın trajik ölümü

Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda, İran asıllı Şehap Halili (37), çocuklarının gözü önünde olduğu yere yığılarak hayatını kaybetti. 

Babalarının gözleri önünde yere yığılmasını ve can çekişmesini izleyen 5 yaşındaki Sadi ve 6 yaşındaki Şaduman, çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Halili, ambulans gelinceye kadar olay yerinde hayatını kaybetti. Babalarının kendilerine oyun yaptığını sanan 5 yaşındaki Sadi ve 6 yaşındaki Şaduman'ı polis ekipleri oyaladı. 

Olay yerine gelen diğer İranlı Şiiler, CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırıma dert yanarak İran'da kendilerine iş gence edildiğini, bu sebepten vatanlarından kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Olayda hayatını kaybeden Halili'nin 1 yıl önce eşinden ayrıldığını ve çocuklarıyla birlikte kaldığını belirten İranlılar, belirli bir işlerinin olmadığını söyledi. İran'daki rejimden kaçan ve Türkiye'nin çeşitli illerinde durduktan sonra geçtiğimiz yıl Kastamonu'ya gelen Şehap Halili'nin ölüm sebebinin anlaşıla bilmesi için ceset Ankara Adli Tıp'a gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 17:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?