5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

İşadamı yavru karacayı kurtaramadı

Kastamonu'da bir iş adamı tarafından köpeklerden kurtarılan yaralı karaca, müdahalede gecikilince öldü. 

Kastamonu Havaalanı kavşağında iki köpeğin bir karacaya saldırdığını gören iş adamı Ahmet Katar, duruma işçileriyle birlikte müdahale etti. Karacayı köpeklerin elinden kurtararak aracına alan ve Milli Park yetkililerini olaydan haberdar eden Katar, yaralı hayvanı tedavi ettirmek için elinden geleni yaptı. Ancak kan kaybeden karacaya müdahalede gecikilince, hayvan öldü. 

Karaca'yı köpeklerin elinden kurtardığı anı anlatan Ahmet Katar, "Bir iş dönüşü havaalanı kavşağı yakınlarında iki köpeğin bir hayvanla boğuştuğunu gördüm. Önce köpeklerin birbiriyle dalaştığını sandım. Yaklaştığımda, yerden kalkmaya çalışan karacayı gördüm ve işçilerimle birlikte köpekleri kovaladım. Kan kaybeden hayvanı otomobilime alarak, Milli Park yetkililerinden yardım istedik" dedi. 

Çevreden olayı izleyen vatandaşlar ise, trafik kazalarında otomobili kirlenecek diye yaralı insanları bile araçlarına almaktan kaçınanların olduğu bir dönemde, karacaya yardım etmeye çalışan iş adamı Ahmet Katar'ın davranışının takdir edilmesi gerektiğini söyledi. 

Yaralı karacaya müdahalede geciken Milli Park yetkililerine de tepki gösteren vatandaşlar, "Hayvan ölmek üzere, yetkililer ise karacaya müdahale için şoför gönderiyor. Kan kaybeden hayvana veteriner mi, yoksa şoför mü müdahale edecek?" dedi. 

Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Polat ise, karacaya özel bir klinikte müdahale edildiğini ancak kurtarılamadığını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NESRİN TATAR IP: 85.98.168.xxx Tarih : 6.09.2006 10:20:25
BÖYLE DUYARLI VATANDAŞLARIMIZIN OLMASI ÇOK GÜZEL.BEN YETKİLİLERİDE BİRAZDAHA DUYARLI OLMAYA DAVAT EDİYORUM