6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

İşçilerin gece mesaisi

KASTAMONU'DA İŞÇİLERİN GECE MESAİSİ

Kastamonu'da, bunaltan sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle belediye tarafından mesai saatleri geceye alındı.

Güneş altında çalışmak zorunda kalan ve Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir kat daha fazla yorulan Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekibi, mesai saatlerinin gündüzden geceye alınmasıyla rahat bir nefes aldı. Ekipler Ramazan boyunca akşam 21.00 sabah 06.30 arasında çalışacak. Kentin sokaklarını güzelleştirmek için belirli bölgelere çiçek ve fidan dikimi gerçekleştiren ekipler, mesai saatlerinin değişmesi ile birlikte bu görevlerini gece yürütüyor. Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun da onayı ile çalışmalarını gündüz yerine akşam iftar sonrası sahura kadar sürdüren ekipler, gündüz izinli oluyor.

Gece mesaisi hakkında bilgi veren Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisi Ferhat Şahin, "Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak Yalova'dan gelen 100 tane ıhlamur ağacının dikimine başladık. Havaların çok sıcak ve ramazan olması nedeniyle işçilerimizin zorlanmaması için gece mesaisi uygulamasını başlattık. Ağaçların sıcak havalarda dikildiğinde tutmasının zorlaşacağı, gece serin havada dikmenin faydalı olduğu için gece 21.00 ile 06.30 saatleri arasında çalışıyoruz" dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun da onayı ile başlatılan uygulama ile Kastamonu sokaklarına Yalova'dan getirilen ithal ıhlamur ağaçları işçiler tarafından dikiliyor.

KASTAMONU'DA İŞÇİLERİN GECE MESAİSİ
KASTAMONU'DA İŞÇİLERİN GECE MESAİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:53:04
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?