5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

İstinat duvarına geçici önlem

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinden geçen Gökırmak’ta su debisinin yükselmesiyle çöken yaya köprüsü istinat duvarında yürütülen geçici önlemler tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta önce Taşköprü Belediyesi İtfaiye Su dolum Tesisi ve ardından Gökırmak üzerinde bulunan Yaya köprüsüne ait istinat duvarının çökmesiyle meydana gelen olayda çöken İstinat duvarında Taşköprü Belediyesi ve Kastamonu DSİ ekiplerinin yürüttüğü geçici önlemler tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucu çöken istinat duvarı ve çevresine büyük kaya parçaları yerleştirilerek sel sularının ikinci bir yıkım’a yol açması önlenilmeye çalışıldı. ancak herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına Yaya köprüsü ulaşıma kapalı konumda tutuluyor.

Taşköprü Belediye Başkan vekili Tayfur Mumcu ise Gökırmak'taki su seviyesinin azalmasıyla birlikte Devlet Su İşleri Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü tarafından Çöken İstinat Duvarının yeniden inşa edileceğini ifade etti. Mumcu “Gökırmak’ın su seviyesi Haziran sonu ya da Temmuz Başı gibi mevsim normallerine dönecektir öyle tahmin ediyoruz inşat çalışmaları da muhtemelen o tarihte başlayacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 18:12:05
Güncelleme :18 Nisan 2012 Çarşamba 18:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?