6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kamyoncular, Ankara trafiğini kapayacak

Kastamonu Taşıyıcılar Kooperatifi (TAŞIKO) Başkanı Bilal Civcioğlu, "Türkiye genelinde bir eylem kararı alındı. Eylemden sonuç çıkmazsa Şubat ayında tüm kamyoncular kamyonlarıyla birlikte başkentin trafiği kilitleyeceğiz" dedi.

Biz de TAŞIKO olarak 150 üyemizle bu eyleme katılacağız. Şayet 25 Ocak’taki eylemden sonuç çıkmazsa Şubat ayında tüm kamyoncular kamyonlarıyla birlikte başkentin trafiği kilitleyeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayının sonlarına doğru çıkan Karayolu Taşıma Kanunu’nun kamyoncu esnafına çok ağır mali yük getirdiğini belirten Kastamonu Taşıyıcılar Kooperatifi (TAŞIKO) Başkanı Bilal Civcioğlu, yeni kanun ile birlikte her kamyoncunun 1,5 milyar lira ödeyeceğini, kooperatiflerin de bu durumda 100 ve 130 milyar lira kati teminat ödemek zorunda kalacağını belirtti. Civcivoğlu, "Türkiye genelinde bir eylem kararı alındı. Biz de TAŞIKO olarak 150 üyemiz ile bu eyleme katılacağız. Şayet 25 Ocak’ta yapılacak eylemden bir sonuç çıkmazsa Şubat ayında tüm kamyoncular kamyonlarıyla birlikte başkentin trafiği kilitleyeceğiz" dedi. Kamyoncuların büyük güçlükler yaşadığını dile getiren Civcioğlu, "Her kamyoncu 1,5 milyar lira harcayarak ’K’ belgesi çıkartmak için İstanbul’a, SRC belgesi çıkartmak için de Ankara’ya gidecek ve 1,5 milyar lira yatırdıktan sonra da kooperatif olarak 130 milyar lira yatıracağız. Buna ilave olarak da 100 milyar kati teminat yatırmak zorundayız. Bu kanun uygulansa dahi biraz kolaylık gösterilmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 13:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat pehlivan IP: 81.213.171.xxx Tarih : 28.02.2005 05:41:42
ben kamyoncuyum 9 senedir bu meslegi yapıyorum.9 senedir calıstıgım halde evimin önünde murat 124 araba yok K belgesini neyle alıcam...?buna bir cözüm bulunmazsa belgeyi almadan bırakmaya kararlıyım bu meslegi.meslektaslarımıda ALLAH kurtarsın