6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kara: Vatandaşa eziyeti prensip edinmişiz

Turizm Ekonomi Bilimsel Araştırma ve Tanıtım Merkezi (TEBİAT), Belediye Başkanları ve yönetici personele yönelik eğitim seminerinin ilk ayağını Ilgaz Mountain Resort toplantı salonunda sundu.

"Değişim Yönetimi ve Belediye İmajının İyileştirilmesi" konulu eğitim seminerinde konuşan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, "Vatandaşa yeterli hizmeti veremiyoruz. Vatandaşa eziyet etmeyi prensip haline getirmişiz" dedi.

Metropolitan Belediyeler Birliği Başkanı Ali Arslan Kılıç ise çevre illerdeki belediyelerin seminere ilgisiz kalmasından yakındı. Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ise insanların istediği değişim ihtiyacının giderek yaygınlaştığını belirterek, "Bu sebeple eski asık yüzlü ’Bugün git yarın gel’li anlayışlar geride kalmıştır. Aksi halde değişim isteklerine ayak uyduramayan yönetimlere halk ilk fırsatta dersini verir" dedi. Topçuoğlu, bu gelişim süreci içinde gelişen teknolojiye de sırt dönülemeyeceğini belirterek, insanların hayatını kolaylaştıran çağımız teknolojisinin getirdiği her fırsattan istifade edilmesi gerektiğini anlattı. "Ben yaptım oldu" felsefeli icraatlardan kaçınılması gerektiğine de işaret eden Topçuoğlu, "Halkın istek ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak çalışmalar yapmalıyız" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Kara ise, "Bence bizim her şeyden önce hizmetler konusundaki düşünce yapımızı değiştirmemiz gerekir" diyerek şunları söyledi:

"Bunu yapamadığımız takdirde kanunları değiştirmekle sonuç almamız mümkün değil. Türkiye’de temizlik konularını çözebilmiş miyiz? Belediyelerimiz kendi asıl vazifelerini bırakmış, Türkiye nasıl olsun diye onu tartışıyor. Tamam tartışalım da önce şu temizliği bir yapalım. Çevre ve dairelerinizde temizliğe önem verin. Vatandaşa iyi hizmet, güller yüzlü hizmet verebiliyor muyuz? Biz Kastamonu’da bu konuda ilerledik ama yeterli değil. Vatandaşa eziyet çektirmekten başka bir şey yapmıyoruz. Bankalara gidiyoruz, 7 tane banko vardır 3 tanesi çalışır. Arkada bir kısım memurlar telefon eder, bazıları makyaj yapar. Bana kaliteli hizmet üretmiyorsan, bana sıra veren düğmeyi yapmanın hiçbir anlamı yok. Hastaneye gidiyoruz doktor hastayı muayene ediyor hiçbir şey söylemiyor, suratı asık. Yani hastaneye düştüyseniz o davranışlardan sonra sağlığınızda fazla bir bozukluk yoksa bile zaten sağlığınızı kaybettiniz demektir. Birbirimize saygımız kalmamış. Kurumlar bile birbirlerinden intikam almaya çalışıyor ve vatandaşa da eziyet ediyoruz. Bunu belediyelerde düzeltmemiz lazım."

Vatandaşın öncelikle insanca davranış beklediğini kaydeden Vali Kara, "Bunu maalesef yapamıyoruz, bunu yapmamız lazım" dedi. Türk bayrağına önem verilmesini, yırtık ve ütüsüz bayrakların kullanılmamasını isteyen Vali Kara, "Bunlara önem verelim Türk bayrağı bizim şerefimizdir. Şunu unutmayalım kendi işini iyi yapamayan insanın başkalarını eleştirme hakkı yoktur" diye konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Murat Mısırlı seminer sunumu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 11:54:42
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 14:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?