6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Karayolları güzergahlarına bakım

KASTAMONU'DA KARAYOLLARI VE ORMAN YOL GÜZERGAHLARI BAKIMA ALINACAK

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde karayollarının geçtiği güzergahlarda düzenleme çalışması yapılacak.

İmza törenine Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Murat Boydaş ve şube müdürleri katıldı. Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün gerek mevcut yol ağının gerekse bölünmüş yol çalışmalarının büyük bir çoğunluğunun ormanlık alandan geçtiğini belirterek, "Bu bölgelerde malzeme alımı yapılan alanların bulunduğunu, yol yapım çalışmaları sırasında kullanılan ocaklardaki çalışmalar konusunda çevreye ve bunun en önemli parçası olan orman

alanlarımızın olumsuz etkilenmemesi konusunda daha hassas çalışmamız gerekiyor" dedi.

İklim değişikliği, küresel ısınma ve bunlarla ilgili yapılan uluslararası protokollerin toplumun çevreye olan duyarlılığını artırdığını dile getiren Beşel, "Bizde çalışmalarımızı toplumun bu hassasiyetini düşünerek doğayı tahrip etmeden sürdürmeliyiz. Karayolları Bölge Müdürümüzün bu konuda gösterdiği hassasiyete çok teşekkür ediyorum. Gerek izin irtifak iş ve işlemleri konusunda görülen aksaklıklar ile gerekse karayolları kenarları ile ilgili ağaçlandırma çalışmalarında kurumlar arası ilişkileri

geliştirme adına bir çalışma grubunun oluşması çok faydalı olacaktır. Bundan sonra biz ormancılar karayollarının etrafını daha güzel ve daha çevreci düşünceyle düzenleyeceğiz. Karayollarımızda bize yardımcı olacak" dedi.

Karayolları 15. Bölge Müdürü Murat Boydak ise gerek çalışma yapılan alanları temiz bırakmak gerekse izinli çalıştıkları alanlarla ilgili olarak resmi işlemleri aksatmayacaklarını ve bundan sonra çalışmalarda karşılıklı konuşulan konularda daha hassas davranacaklarını ifade etti.

Toplantı sonrasında her iki kurum temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 18:19:03
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?