6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kardeş Başesgioğlu'da istifa etti

MURAT BAŞESGİOĞLU'NUN ARDINDAN KARDEŞİ DE AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

AK Parti Kastamonu İl Genel Meclisi Üyesi ve Meclis Başkanı Erdal Başesgioğlu, ağabeyi İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun partiden istifa etmesinin ardından beklenen kararını verdi.

Ağabeyi Murat Başesgioğlu'nun AK Parti'den istifa gerekçelerinin kendisi için de geçerli olduğunu ifade eden Erdal Başesgioğlu, partisinden, İl Genel Meclisi Başkanlığı'ndan ve komisyon üyeliklerinden istifa ettiğini duyurdu. Erdal Başesgioğlu, istifasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: "Bilindiği üzere, yıllarca Kastamonu'ya siyaset yoluyla hizmet etmeyi Sayın Bakanımız Murat Başesgioğlu ile birlikte gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız geçen günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden

istifa etmiş, gerekçeleri aziz milletimize açıklanmıştır. Açıklanan gerekçeler bizim içinde geçerli olup milli birliğimizin ağır tehdit altında olduğu şu kritik dönemde dikkate alınması gereken konulardır. Bizler için makam ve mevkiler vazgeçilmez değildir. Ben de ülkemizin geleceği adına aynı kaygıları taşıyor daha duyarlı davranılması gerektiğine inanıyorum. Arz ettiğim bu nedenlerle Ak Parti üyeliğinden istifa ettim. Aynı zamanda 6 Nisan 2009 tarihinde seçilmiş bulunduğum İl Genel Meclisi Başkanlığı'ndan ve komisyon üyeliğinden de istifa ettim."

Siyasi anlayışına göre bağımsız bir üyenin başkanlık yapması uygun olmayacağından bu görevinden de çekildiğini anlatan Erdal Başesgioğlu, şunları söyledi: "Bu vesile ile beni meclis başkanlığına layık gören değerli meclis üyesi arkadaşlarıma, her zaman bizi destekleyen bizim yanımızda olan Kastamonulu hemşehrilerime, İl Özel İdaresi'ndeki mesai arkadaşlarıma, resmi kurum ve kuruluşların yöneticilerine, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının yöneticileri ile üyelerine, basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Konumumuz ne olursa olsun her zaman Kastamonu ve Kastamonuluların hizmetinde olmaktan onur duyacağımı ifade eder saygılar sunarım."

BAŞESGİOĞLU'NUN ZOR TERCİHİ

Erdal Başesgioğlu, bu arada İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bir tercih yaptırımıyla da karşı karşıya kaldı. Bakanlık, Kastamonu Valiliği'ne bir yazı göndererek Erdal Başesgioğlu'nun 27 Eylül gününe kadar bir tercih yapması gerektiğini, ya İl Özel İdaresi'ndeki görevini ya da İl Genel Meclis üyeliğini seçmesi gerektiğini, ikisini bir arada yürütemeyeceğini bildirdi.

Erdal Başesgioğlu, Valiliğin Bakanlıktan gelen söz konusu yazıyı kendisine tebliğ etmesi üzerine zor bir karar verme aşamasına geldi. Başesgioğlu, ya İl Özel İdaresi'ndeki görevinden emekliliğini isteyecek ya da İl Genel Meclisi üyeliğinden de istifa edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:56:00
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?