6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu, Kayseri'ye meydan okudu

Kastamonu, Kayseri'ye meydan okudu. Kastamonu’da pastırma üreticileri, farklı bir lezzeti olduğunu düşündükleri pastırmalarının, Kayseri pastırmasından daha lezzetli olduğunu savunuyorlar.

Kastamonu Ticaret Odası (KATSO) Başkanı Halil Öztosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi ürettikleri pastırmaların diğer pastırmalardan farklı olarak elle yapıldığını söyledi.
Doğal yollarla yapılan Kastamonu pastırmasının, Kayseri pastırmasından daha lezzetli olduğunu savunan Öztosun, şunları kaydetti:

’’Bizim pastırmamız el üretimidir. Pastırmadan anlayanlar Kastamonu’nun pastırmasının özel bir tadı olduğunu bilirler. Kış aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan pastırma zaman zaman iller arasında tatlı bir rekabete neden oluyor.’’

Kastamonu pastırmasının ’Pastırma yazı’ denilen zamanda yapılıp, o dönemde çıkan güneşte bekletildiği için gerçek tadını bulduğunu ifade eden Öztosun, Taşköprü sarımsağının da pastırmalarına ayrı bir lezzet kattığını belirtti.

-’’KAYSERİ’DEN PASTIRMA SİPARİŞİ...’’-

Kastamonu’da pastırma üretimi yapan Ali Korkaroğlu ise Anadolu’nun Türkleşmesinden itibaren Kastamonu’da pastırma üretimi yapıldığını ifade ederek, şöyle dedi:
’’Osmanlı sultanlarının saraylarına Kastamonu’dan pastırma gidiyormuş. Kayseri’nin adı var, iyi reklam yapıyorlar ve satıyorlar. Ama ben Kayseri’den sipariş alıyorum. Ürettiğimiz pastırmaların yarısını Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlere gönderiyoruz.’’
Çemenli ve çemensiz olarak satışa sunulan Kastamonu pastırmasının fiyatları 30-32 YTL arasında değişiyor.

Bilindiği gibi, Manisa'nın Turgutlu İlçesi de bir süre önce, kendi pastırmalarının Kayseri pastırmasından lezzetli olduğunu iddia etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 14:44:24
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 10:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KASDER IP: 78.175.206.xxx Tarih : 2.05.2008 15:12:31

BUNLAR İDDİA DEĞİL GERÇEKLER.KASTAMONU PASTIRMASI DÜNYADA 1 NUMARA...