6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu: İl Genel Meclisi toplandı

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, TBMM gündemindeki Mahalli İdareler Yasa Tasarısı’yla yerel meclislerin imkanları ve fonksiyonlarının yanısıra meclis üyelerinin sorumluluklarının da artacağını söyledi.

Kastamonu İl Genel Meclis üyeleri, ilk toplantılarını Kastamonu Valisi Mustafa Kara başkanlığında yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Kara, yeni dönemin ülkemize ve Kastamonu’ya hayırlı olması dileğinde bulundu. İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en doğru hizmetleri yapmak için çalışacağını belirten Kara, Mahalli İdareler Yasa Tasarısı’nın TBMM gündeminde olduğunu, bir çok alanda yeni düzenlemelerin gerçekleştirileceğini, yerel meclislerin imkanları ve fonksiyonlarının artacağını söyledi. Tüm bunlara bağlı olarak meclis üyelerinin sorumluluklarının da artacağına işaret eden Kara, "Bu yasa kanunlaştığında, bizleri daha çok çalışmaya zorunlu kılacaktır. Şu anda nasıl bir yapının olacağını henüz bilmiyoruz. Kanunlaşma süreci tamamlandığında bazı şeyler netlik kazanacaktır" diye konuştu.

Hedeflerinin hukuk devleti ilkelerinden ayrılmamak olduğunu ifade eden Kara, "Yönetim hukuka bağlı olduğu sürece süreklidir. Hukukun olduğu sürece de adaletlidir. Hukukun dışına çıkıldığında sorumluluk söz konusudur. Kanunlara aykırı işlem yapmak asla doğru değildir. Hukuk dışı davranmaya bir kere başlarsanız hangi noktada duracağınız belli olmaz. Sürekli hukuk dışında kalmak durumunda olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi’nin takdir haklarını sonuna kadar vatandaşın lehine kullanılacağını ifade eden Kara, "Sizlere her türlü talep gelecektir. İnsanların kanunsuz taleplerine hoş görüyle yaklaşırsanız başınızı sıkıntıdan kurtaramazsınız. Bir kez başlanırsa tüm kanun dışı taleplerin size yöneldiğini görürsünüz" dedi.

"YARIM KALMIŞ YATIRIM VAR"

Kastamonu’da çok sayıda yarım kalmış yatırımların bulunduğuna dikkat çeken Kara, bitme aşamasına gelen yatırımlara öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.
İl genelinde bu alanda yapılması gereken bir çok şeyin olduğunu söyleyen Kara, "İlimizde yarım kalmış yüzlerce yatırım mevcut. Hükümetimiz önceliği 1.5 yıldır bitmesi yakın projelere veriyor. Bizde yarım inşaatları bitirinceye kadar aynı anlayışta olmalıyız. Kastamonu İl Özel İdaresi’nin imkanlarının sınırlı olduğunu göreceksiniz. Genel idareden gelen paylar nüfusa göre olunca bize ayrılan kaynakta yetersiz kalıyor. Çünkü nüfusumuz az. Buna rağmen köy ve mahalle sayımız fazla. Yerleşim alanlarımız dağınık. Bu nedenle hizmetlere yetişmek için büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

Nüfusa göre genel idareden ödenek dağıtımının, Kastamonu gibi illerin tamamında sıkıntı oluşturduğuna işaret eden Kara, "Bu durumu, ilimizi ziyaret eden tüm bakanlara bildirdim" dedi.
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin gelirini tasarruflu kullandığını, gelir ve gider dengesini de çok iyi ayarladığını belirten Kara, yersiz yatırım yapmak suretiyle olumsuzluğa ve borç batağına giden bir durum olmadığını, günü birlik borçlar dışında borçlarının da bulunmadığını söyledi.
Özel İdare’nin gelir kaynaklarının da sağlam olduğunu vurgulayan Kara, "Kastamonu Özel İdaresi bugüne kadar akıllı ve bilinçli yönetilmiş. Buda karşımıza çıkan olumlu bir tablodur" şeklinde konuştu.

Kara, göreve yeni seçilen tüm meclis üyelerine başarı dileğinde bulundu.

KASTAMONU-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 22:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?