6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu Ilgaz Tüneli ödenek bekliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ilgaz Tüneli projesinin gerekli ödeneğin sağlanması durumunda yatırım programına dahil edilerek yapılacağını bildirdi.
Ilgaz Tüneli'yle ilgili olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e yönelttiği soruya cevap olarak gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ilgaz'daki iki ayrı tünel geçişiyle ilgili olarak 4 bin 380 metre uzunluğundaki tünel projesi onaylanmıştır. Gerekli ödeneğin temin edilmesi durumunda projenin yatırım programına alınarak yapılması mümkün olabilecektir."
Bakanlıkça yapılan açıklamanın ardından konuyla ilgili bilgi veren AKP Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, tünelin bugün ihale edilip bitirilmesi halinde 121 trilyon liraya mal olacağını bildirdi. Ilgaz Tüneli'ne biran önce başlanabilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini ve kaynak bulunması konusunda da araştırmalar yapacağına işaret eden Sıvacıoğlu, "İlimizin geri kalmışlığının en önemli nedenlerinden biri ulaşım sorunudur. Ilgaz Tüneli yapıldığı takdirde, Kastamonu bir taraftan İnebolu Limanı ile denize, bir taraftan da Ankara'ya bağlanacak ve zenginliklerimiz ana merkezlere ulaştırılarak, göçün önüne geçilmiş olacaktır" dedi.
KASTAMONU - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 18:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre kaya IP: 85.101.50.xxx Tarih : 21.05.2005 16:01:43
işimiz devlete kaldıysa.........