19
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Kastamonu Jandarma Komutanlığı'ndan öğrencilere destek

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, dershaneye gitme imkanı bulunmayan öğrencilere, Anıttepe Dershanesi’nin katkılarıyla üniversiteye hazırlık kursu açtı.

Üniversiteye hazırlanmak için özel dershanelere gitme imkanı bulunmayan öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tespit eden Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği kursa toplam 40 kişi katılıyor. Kurs gören öğrencileri dershanede ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Ay, "Toplumsal Gelişmeye Destek Kampanyası" çerçevesinde vatani görevlerini kısa dönem er olarak yapan öğretmenleri bu iş için görevlendirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin başarısı için her türlü imkanı seferber ettiklerine de işaret eden Ay, "Kursa katılan öğrencilerimizin tamamının bir yüksek öğrenim kurumuna gireceğine yürekten inanıyoruz. Bu konuda oldukça iddialıyız. Kurs öğretmenlerine dershanelerle iletişim kurma imkanı tanıdık. Dönem dönem öğrencilere testler düzenleniyor ve başarıları takip ediliyor" dedi. Ay, yapılan deneme sınavında 1. ve 2. sırada yer alan öğrencilerin destek oldukları öğrenciler arasından çıktığını ve bunun kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
Kursun başlama aşamasında, gerek öğretmen gerekse öğrencilerin her türlü önerilerinin dikkate alındığını, onların tüm taleplerinin imkanlar çerçevesinde yerine getirildiğini de belirten Komutan Mehmet Ay, "Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ancak eğitimle varabiliriz" diye konuştu.
Jandarma Genel Komutanlığı’nın emirleri doğrultusunda, okuma arzusu içinde olup da imkanları bulunmayan, Kastamonu merkez dahil olmak üzere 19 ilçeden toplam 67 ortaöğretim kurumu öğrencisinin eğitim masraflarının da üstlenildiğini ifade eden Ay, bu öğrencilerin hayata atılıncaya kadar her dönemlerinde jandarma teşkilatının yanlarında olacağını vurguladı.
Öğrencilerin, sınava en iyi şekilde hazırlanması için büyük kentlerdeki dershanelerle de iletişim kurulduğunu belirten Ay, buralardan çeşitli kitaplar gönderildiğini kaydetti.

MURAT KÖSE-KASTAMONU (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 12:53:23
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?