6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Öztosun: Kastamonu üniversiteyi hak ediyor

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Öztosun, 59. Hükümet’in üniversite kurulacak 20 il sıralamasında Kastamonu’ya son sıralarda yer verilmesine tepki göstererek, "Kentimiz üniversiteyi çoktan hak etti" dedi.

Fiziki alt yapı olarak üniversite kurulması gereken illerin başında Kastamonu’nun gelmesi gerektiğini vurgulayan Öztosun, "Sayın Valimiz, yaptığı bilgilendirme toplantısında ilimizi her yönüyle eleştirel bir gözle değerlendirdi. Artı ve eksilerimizi objektif olarak masaya yatırdı. Birçok eksikliğimizi net ifadelerle ortaya koydu. Ancak, üniversite konusunda ilimizdeki alt yapının hazır olduğunu, bir rektör ataması yapılması ve tabela asılması için kanunun çıkması gerekliliğini vurguladı. Bunu hak etmemiş olsaydık, tarafsız gözlemleri arasında, ’Kastamonu üniversiteyi hak etmemiş’ derdi. Bunu demediğine göre hakkımızı hükümetten istiyoruz" diye konuştu.

Üniversite kurulması konusunda Kastamonu halkının son derece duyarlı olması gerektiğini, Kastamonuluların duyarlılığını göstermemesi halinde üniversitenin bir hayal olmaktan öte gitmeyeceğine işaret eden Öztosun, "Türkiye’de 20 ile üniversite kurulacaksa, bunların başında Kastamonu gelmeli. Bunu ben son şans olarak görüyorum. Bu şansı kaçırırsak bir daha ülkemizde üniversite kurulmaz. Yakalanan bu şansı tüm Kastamonulular olarak çok iyi değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"ESNAFIMIZIN DUYARSIZLIĞI BİZİ ÜZÜYOR"
Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kurulması sırasında, bankada açılan yardım hesabının basın aracılığı ile tüm Kastamonululara duyurulduğunu, ancak iki kişi dışında hesaba kimsenin bir kuruş yatırmadığına işaret eden Öztosun, "Bu bizleri son derce üzmüştür. Esnafımız bu kadar duyarsız olamaz. Kimseden yüksek miktarda bir para beklenmiyorduk. O yüzden kimsenin kapısına da gitmedik. Ancak, duyarlılık adına kişinin gönlünden hangi rakam geçiyorsa o parayı bankaya yatırmasını beklerdik" dedi.
İnsanın olmadığı yerde ticaretten söz edilemeyeceğine dikkat çeken Öztosun, üniversitenin kurulmasının ilin nüfusunu bir anda 100 bine çıkartacağını, Kastamonu’nun kurtuluşunun da üniversite ve turizm olduğunu kaydetti.

Eğitim kurumları açılmasının toplumun genelini ilgilendiren bir olay olduğuna işaret eden Öztosun, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin açılışında en büyük parasal desteği, valilik başta olmak üzere KESOB, KKV, KATSO, Ziraat Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin verdiğini söyledi.

KASTAMONU-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 14:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAŞİT CEM ÇEVİK IP: 212.174.96.xxx Tarih : 8.02.2004 17:13:51
Kastamonu türkiyenin diğer tüm illeri gibi üniversiteyi hak ediyor. bir kastamonulu olarak Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına bu çağrısına başta bizi düşündüğü düşünüp başa getirdiğimiz kişilerin duymasını Kastamonu gibi güzel bir ile üniversite ile ilimdede güzellik katılmasını isterim.