6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'da doğalgaz tartışması

AKP Kastamonu Milletvekili Sinan Özkan, Botaş'ın doğalgaz projesi içersinde Kastamonu'nun bulunmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kente doğalgazın 2005 yılında geleceğini söyledi.
Milletvekili Özkan, ulusal ve yerel basında konuya ilişkin haberler yer alması üzerine AKP İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, doğalgaz sorunuyla ilgili Botaş Genel Müdürü'nü arayarak Doğalgaz Pazarlama ve Satış Daire Başkanı Mehmet Konukla görüştüğünü ve Kastamonu'nun 2005 yılı programının içersinde bulunduğunun teyit edildiğini söyledi.
Botaş'ın bölge ihtiyacının belirlenmesi için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne Kastamonu'ya yönelik bir tespit çalışması yaptırdığını belirten milletvekili Sinan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehir girişine kadar doğalgaz hattını Botaş getiriyor. Enerji Piyasaları Dağıtım Kurulu Daire Başkanı Yusuf Günal da, şebekenin kent içi dağıtım şebekesinin ihalesini hemen yapabileceklerini ve bir yıl içersinde de şebekenin bitirilebileceğini söyledi. Son yapılan incelemeler sonunda doğalgazın geleceği il sayısı 79 ve ilçe sayısı ise 129 olarak belirlendi. Kastamonu'da 2005 yılı içersinde doğalgaza kavuşacak illerin arasında yerini alıyor."
Ankara'ya döndüğünde konuyu Botaş'a yazılı olarak soracağını ve gelen yazılı cevabı tüm gazetelere de fakslayacağını belirten Özkan, konunun takipçisi olduklarını kaydetti.
Yöneltilen bir soru üzerine, tüm belediye başkan adaylarının belirlendiğini ve herhangi bir sorunun yaşanmadığını ifade eden Özkan, "Genel Merkezimiz teşkilatların görüşü doğrultusunda adayları kesinleştirdi. Bu nedenle de herhangi bir sorunun yaşanması söz konusu değil. Zaten temayül yoklamalarında da mevcut isimler çıkmıştı" diye konuştu.
MURAT KÖSE - KASTAMONU (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 18:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?