6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'ya muhteşem camii

Kastamonu Müftüsü Cevat Altun, Karadeniz’in en görkemli camisinin Kuzeykent Ulu Camii olacağını söyledi.

İl Müftülüğü’nün yapmış olduğu hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Müftü Cevat Altun, personel ve cami sayısıyla ilgili istatistiki açıklamalarda bulundu. Kastamonu genelinde 2 bin 447 cami, 2 bin yedi din görevlisi bulunduğunu belirten Altun, "İlimiz cami yönünden Türkiye genelinde 4., din görevlisi yönünden 5. sıradadır. Yeni çıkartılan kanunla, vekil olarak görev yapan 433 din görevlimizin asaleten ataması yapılmıştır. Bu atamadan da en fazla istifade eden il biz olduk. Bundan da büyük memnuniyet duyduk" dedi.

Kuzeykent’te yapımı tamamlanmak üzere olan Ulu Camii’nin Karadeniz’in en görkemli camisi olacağını da belirten İl Müftüsü Cevat Altun, kendisinin Sinop’tan Artvin’e kadar olan bölgeyi iyi bildiğini ve bu bölgede benzeri bir caminin bulunmadığını kaydetti.

Kastamonu’nun sembolü haline gelen camilerin bulunduğunu, Ulu Camii’nin bunlardan biri olacağına işaret eden Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulu Camii’nin mahalli bazdaki açılışını üç ayların başı olan 5 Ağustos olarak düşünüyoruz. Bu tarih, ileri veya geri oynayabilir. 3 binin üzerinde cemaat kapasitesi bulunan cami, 3 katlı olarak inşa edildi ve içerisinde toplam 175 adet avize bulunacak. Camiye döşenecek olan halı siparişi de verildi. Seçilen motife göre halı özel olarak dokunmaktadır. Toplam bin 653 metrekare halı dokunacaktır. Hayırsever halkımızın caminin her noktasında hissesi bulunsun düşüncesinden hareket ederek, döşenecek halıyı metrekare fiyatından satışa çıkarttık. Metrekare fiyatı olarak da 50 milyon lira belirledik. Hayırsever halkımızın bu kampanyamıza katılacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar kampanyamıza 70 kişi müracaat etti. Bu sayının hızla artacağını ümit ediyoruz. Kampanyaya katılmak isteyen hayırseverlerin, Kastamonu Ziraat Bankası Merkez Şubesi 36105421-5001 ve Vakıflar Bankası Merkez Şubesi 2005813 no’lu hesaplara hayırlarını yatırabilecekler."

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 11:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?