7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Kent Ormanı açıldı

Orman sevgisi, çevre bilinci, beden ve ruh sağlığının geliştirilmesi için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan, piknik yapma ve mangal yakmanın yasak olduğu Kent Ormanı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ülkemizde her alanda olduğu gibi ormancılıkta da değişim ve gelişimin yaşandığını, odun kesen, odun satan orman işletmeciliğinin şekil ve boyut değiştirdiğini söyledi.

Kent ormanlarıyla şehir halkına yaklaşmayı hedeflediklerini, her köyün bir ormanı olduğu gibi şehir halkının da ormanının olması inancından hareket ettiklerini belirten Kahveci, "Şehir halkının da artık kendilerine tescillenmiş bir ormanı var. Ben kent ormanına gidiyorum diyen şehirlinin adresi belli oldu" dedi.

Ormanları halka açmakla, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçildiğine de işaret eden Genel Müdür Osman Kahveci, kendilerinin bu anlayışını zaman zaman eleştirenlerin bulunduğunu, buna rağmen ormanların halka açılması görüşünden vazgeçmediklerini ifade etti.
Kastamonu’nun yüzde 64’e varan orman alanının ormanlık olduğuna işaret eden Vali Mustafa Kara ise, orman varlıklarının korunması ve geliştirilmesini istedi.

Sanayinin dünyada artık çevreye göre şekillendiğini, çevreyi bozmadan sanayileşme yönteminin izlendiğini ifade eden Vali Kara, "Önümüzdeki yıllarda bu çok daha fazla gündeme gelecek. Hangi il daha çok ormana sahipse, o il daha zengin olacaktır" diye konuştu.
Açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu da, yaptığı konuşmada, bu güne kadar Kastamonu için vermiş oldukları sözlerin hepsini yerine getirdiklerini söyledi. Kent ormanlarının farklı bir yönünün bulunduğuna işaret eden Sıvacıoğlu, bu ormanda mangal yakılmayacağını, ancak kuru yiyeceklerin tüketilebileceğini söyledi.
Kastamonu Kent Ormanı’nın açılışını, Vali Mustafa Kara, Meclis İdare Amiri Feyzi Berdibek, AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kara birlikte yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 04:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?