6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kınık köyü temiz suya kavuştu

TOSYA KINIK KÖYÜ TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Tosya’ya 15 km uzakta olan ve yaklaşık 150 kişinin yaşadığı Kınık köyünün 2010 KÖYDES Projesi kapsamında içme suyu sorunu çözdü.

1992 yılında 18 evin yandığı Kınık köyünde, yangın sonrası köye yapılan 40 tonluk su deposunun isteklere cevap verememesi üzerine yenisinin yapılması isteniyordu. 2010 KÖYDES Projesi kapsamında köye yapılan 120 tonluk su deposu, köyün su sorununu çözdü. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalar, vatandaşlara daha temiz su kullanma olanağı sundu.

Köylerinde yapılan çalışmaları yakından takip eden Kınık köyü muhtarı Mustafa Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Tosya’ya bağlı Kınık köyünde 17 yıldır muhtarlık yapmaktayım, köyümüz 1992 yılında büyük bir yangın geçirdi. Bu yangında 18 ev yanarak kül oldu ve bir çok hayvanımız telef oldu. Devletimizin bizlere sağladığı krediler sayesinde köyümüzde yangın sonrası 32 ev yeniden inşa edildi. Yangın sonrası vatandaşlarımızla birlikte, köyümüz için gerekli olan ana unsurları inşa ederek ihtiyaçlarımızı karşıladık. İmkanlarımız dahilinde, köyümüze yaptığımız 40 tonluk su deposu, ileriki yıllarda yetersiz kaldı. Tosya Kaymakamlığına sıkıntımızı bildirdik. Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ve yetkililer köyümüze gelerek sorunlarımızı yerinde incelediler. Köyümüzün içme suyu ihtiyacını 120 tonluk bir depo ile giderileceğini söylediler. Eski depodan gelen su hem yetersiz hem de çok temiz değildi. Yapılacak yeni su deposu ile hijyenin sağlanacağını ve köyün sağlıklı suya kavuşacağını söylediler. 2010 KÖYDES Projesi kapsamına alınan köyümüzün su sorunu, devlet vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalar sonrası inşa edilen yeni depo ile çözülmüş oldu. Köyde daha önceden kanalizasyon çalışmaları ve köy yolunu asfaltlama çalışmaları yapılmıştı. İçme suyu sorununun çözülmesi ile birlikte, köyümüzün genel itibarı ile büyük bir sıkıntısı kalmadı. Bizleri ziyaret için köylerimize devamlı gelerek bizleri dinleyen ve sorunlarımızı çözen başta Tosya Kaymakamı Arslan Yurt olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim’’ dedi.

TOSYA KINIK KÖYÜ TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 16:47:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?