7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Köy muhtarından ilginç uygulama

KÖY MUHTARINDAN İLGİNÇ UYGULAMA

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir köy kahvesindeki albüm görenleri şaşırtıyor.

Tosya ilçesine bağlı Ermelik köyünde bulunan kahvehanenin duvarında köyde yaşayanlara ve hayatını kaybedenlere ait iki ayrı albüm bulunuyor. Köyde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını kahvenin sağ duvarına yaşayanların ise fotoğrafını kahvenin sol tarafına asan Ermelik Köyü Muhtarı Bayram Mutlu ayrıca köyü ziyaret edenleri de bir albümde topladı.

Ermelik Köyü Muhtarı Bayram Mutlu, "Bu yıllardır bizim köyümüzde süregelen bir gelenek. Köyümüzde yaşayan ve köyümüzü ziyaret edenlerin resimlerini bu görmüş olduğunuz albümde sergiliyoruz. Ancak köyümüz sakinlerinden ya da köyümüzü ziyaret edenlerden hayatını kaybeden olunca onun resmini bu albümden alıp diğer albüme takıyoruz. Böylece köyümüze gelenler yaşayanları ve de ölenleri görme ve tanıma fırsatı buluyorlar. Hatta bazı zamanlar köy sakinleri resimlere bakıp acaba bu yıl hangi resimler diğer

tarafa geçecek esprisini yapıyorlar. Türkiye de bizden başka böyle geleneğe sahip bir yerleşim yerini bugüne kadar duymadık. Bu bizim için artık gelenek haline geldi. Bundan sonra da bu geleneğimizi devam ettirmede kararlıyız" dedi.

KÖY MUHTARINDAN İLGİNÇ UYGULAMA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:45:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?