5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Köyler kar esaretinde

Kastamonu'da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 825 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kastamonu İl Özel İdare tarafından yapılan açıklamaya göre, iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 140, Abana'da 8, Ağlı'da 2, Araç'ta 60, Azdavay'da 46, Bozkurt'ta 31, Cide'de 75, Çatalzeytin'de 40, Daday'da 27, Devrekani'de 40, Doğanyurt'ta 23, Hanönü'nde 9, İhsangazi'de 22, İnebolu'da 75, Küre'de 31, Pınarbaşı'nda 20, Şenpazar'da 10, Şenpazar'da 19, Taşköprü'de 110 ve Tosya'da 37 olmak üzere toplam 825 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl merkezinde ise Kastamonu Belediyesi ekiplerince, yolda ve kaldırımlarda biriken karları temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ayrıca Kastamonu'da merkez ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere bir günlük kar tatili verildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda kar tatilinin yarında devam edeceği belirtildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Kastamonu'da son iki gündür etkisini hissettirirken kar yağışı sonucu birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kastamonu-İstanbul ve Kastamonu-Ankara karayolunda geceyi benzinliklerde veya yol kenarlarında geçiren TIR sürücüleri ancak sabah saatlerinde yola çıkabildi. Ayrıca bu güzergahları kullanacak araçların ise geçişleri kontrollü bir şekilde yapılıyor. Kent merkezinde sabah saatlerinde tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın bir hayli zorlaştığı bölgelerde çok sayıda yaramalı ve maddi hasarlı kazalar yaşanırken, şuana kadar can kaybı yaşanmadı. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarırken, trafiğe çıkacak olan araç sürücülerinin ise mutlaka zincir takmalarını ve karlı yolda çok dikkatli seyretmelerini istedi.

KAR YAĞIŞINA İSE YİNE EN ÇOK ONLAR SEVİNDİ

Kastamonu'yu etkisi altına alan kar, hayatı olumsuz etkilerken her zamanki gibi yine en çok karın yağmasına çocuklar sevindi. Taşımalı eğitim gören öğrencilere bir günlük kar tatilinin de verilmesi üzerine kendilerini dışarı atan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Kastamonu'da merkeze bağlı Saraçlar Mahallesi'nde bir araya gelen çocuklar temin ettikleri çeşitli malzemelerle kaymanın keyfini doyasıya yaşadı. Bakır tepsi, poşet, tas gibi buldukları malzemelerle rampadan kayan çocuklar saatlerce eğlenmenin keyfini yaşadı. Son 26 yılın en etkili kar yağışının yaşandığı Kastamonu'da çocuklar saatlerce kar üstünde kayarak gönüllerince eğlendi.
Karda doyasıya eğlenen çocuklar, büyükler karın cefasını çekerken onlar sefasını sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?