5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Köylü de kazanacak!

Orman zengini Kastamonu, sanayi sektöründe Türkiye ve dünya markası olan fabrikaların hammadde ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyor. Yüzde 65'i ormanla kaplı olan Kastamonu'da bulunan geniş donanımlı fabrikalar, hammadde ihtiyacını kendi ilinden karşılayabiliyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, 2013 yılı içerisinde kredi desteklerinin artırılarak, ormanın tüm imkanlarının vatandaşa sunulacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, "Fabrikalarımız ormanlardan faydalanabiliyor. Biz de üretim ve kullanım yöntemlerini genişletip iş gücünü artıracağız. Bizim görevimiz ormancılık hizmeti vermek. Bu nedenle daha, iyi hizmet sağlamak için bozuk ormanlarımızı sağlıklaştıracağız." dedi.

Ceviz eylem planları olduğunu ifade eden Ali Şahin, kırsaldaki vatandaşın göçünü engellemek ve kırsal kesimin gelirini artırmak için ceviz yetiştiriciliğine başlayacaklarını belirtti. Üretim sayesinde ve desteklerle köylünün de kazancının artacağını ve emeğinin karşılığını alacağını belirten Şahin, köylünün hak ettiği değeri göreceğini ifade etti.

2013'TE OR-KÖY KREDİLERİ GENİŞLİYOR

Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2012 yılı içerisinde birçok alanda Or-Köy kredisi verdiklerini belirten Bölge Müdürü Şahin, bu yıl içersinde 2 milyon lira değerinde güneş enerjisi sistemi dağıtıldığını ifade etti.

Ayrıca 2013 yılı içerisinde bu kredilerin alanlarının genişletileceğini ve yatırım desteklerinin artacağını, ormanın tüm imkanlarının vatandaşa sunulacağını belirtti. 2012 yılı içerisinde Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan 5 müdürlüğün 541 bin hektar alanının orman FSC sertifikası aldığını söyleyen Ali Şahin, bu uygulama ile Bolu ve Muğla ile birlikte Kastamonu'nun da sertifikalandırıldığını belirtti

CHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 11:04:45
Güncelleme :4 Aralık 2012 Salı 11:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?