6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

KTB yeni binasında

KASTAMONU TİCARET BORSASI YENİ BİNASINDA

Kastamonu Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Kastamonu Ticaret Borsası'nın Arkeoloji Müzesi'nin arkasında bulunan yeni hizmet binasının açılışına, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve davetliler katıldı.

Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, “Hizmet binamızı açmamızın büyük önemi var. Yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştirdik ve bu özel zamanlamayla hiç kimseye nasip olmayacak tarihi bir gün yaşadık. 2005 yılında kurulan borsamız bugün kendi binasına kavuşmuş bulunuyor. Bu konuda bize büyük destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na, arkadaşlarıma, çalışanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan ve bizi destekleyen, bizi cesaretlendiren Valimiz Mustafa Kara'ya, bu binayı yapan ve bize satan Mahir Altıkulaç'a, kredi sağlayan İş Bankası Müdürü Ramazan Ödenir'e, bu tatil gününde açılışımızı onurlandıran tüm herkese şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bir sivil toplum kuruluşumuz olan borsamızın hedefi, üyelerine verdiği hizmetin yanında, Kastamonu'muzun ileri gitmesine destek vermek ve bu konuda çalışmaktadır. Borsamız şu anda ilimiz için çok güzel bir ivme kazanmıştır. Ulaşım, eğitim, adalet, sağlık, spor gibi her dalda yoğun çalışmalar vardır. Bu da bizleri çok mutlu etmektedir. Uyumlu ve çalışkan bir bürokrasi zincirine sahibiz. Özel İdare, belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarımızla kısaca tüm kesimlerimizle uyumlu çalışmalar hızla devam etmektedir. Fiziki olarak iyi bir mekâna ve alt yapıya ihtiyacımız vardı. İşte bugün buna da kavuşmuş bulunuyoruz. Burası hepimizindir. Kastamonu'nundur. Kastamonu'ya mal olmuştur. Usta şair Necip Fazıl'ın dediği gibi 'Zaman bendedir, mekan bana emanettir' Bu duygu ve düşüncelerle ileride daha büyük işlere kavuşmayı diliyorum. Yeni binamız ilimiz için, hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

Vali Mustafa Kara da, Kastamonu'nun kazandığı ivmeye dikkat çekti. Vali Kara, “Kastamonu her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişmeyi sizler de yakinen takip ediyorsunuz. Biz geldiğimizde Nasrullah Meydanı ve civarıyla sınırlı olan gelişme potansiyeli bugün Taşköprü sınırına, Kastamonu Entegre'ye ve Hüseyin Üster'in Zintaş'ının olduğu bölüme kadar son derece gelişmiş bir ticarete de sahip olmuştur. Ekonomik sıkıntılarımız vardır. Ben bunların geçici olduğunu ve Kastamonu'nun her geçen gün önemli bir atılımı gerçekleştirdiğine inanıyorum. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 fabrikamızın en son 8 tanesinin çalışmalarına yeni müracaatları kabul edip süratle organize sanayiyi tamamlamaya çalışıyoruz. OSB'deki çalışmalarımızın verimli devam ettiğini de açıklamak istiyorum. Kastamonu'da önemli bir olumsuzluk yaşamıyoruz. Küre Etibakır'dan 3 yıl önce 40 kişinin çıkartıldığını, ama onun yerini daha sonraki aylarda daha fazla işçi alarak çalışmalarını yürüttüğünü de ifade etmek istiyorum. Havaalanı inşa etmek üzereyiz, çok süratli çalışıyoruz. Pist alanını genişlettik. Modern ve uzun yıllar hizmet verebilecek, çift gidiş gelişi olan bir havaalanımız olacak. Devlet Hava Meydanları havaalanımıza yaklaşık 25 milyon lira harcaması olacak. Kastamonu şehir merkezinde nüfus hedefimiz 100 bindir. Yeni yapılacak olan Alay, Polis Meslek Yüksekokulu, diğer hizmet alanları ve çalışmalar ile bu sayıya ulaşacağımıza da inanıyorum. Nüfusu 100 bini geçen bir şehir konumuna geleceğiz. Kastamonu her geçen gün daha da çok gelişecek. Modern bir Avrupa şehri olma yönünde çok önemli mesafeler almıştır. Bunları hep birlikte başardığınızı; sizlerin, bizlerin, bürokrasinin, sanayicilerimizin, ticaretçilerimizin, siyasilerimizin gayreti ile bu oluşumun sağlandığını ve sağladığımızı belirtmek, bundan da çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kastamonu geleceğin çok önemli bir ili olacak. Kastamonu bölgesinin merkezi konumundadır. Borsa binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftü Vekili tarafından dua edildi ve kurban kesildi. Ticaret Borsası hizmet binasının kurdelesini de Vali Kara, Belediye Başkanı Topçuoğlu, Rektör Gökçebay, Garnizon Komutanı Aydın birlikte kesti.

KASTAMONU TİCARET BORSASI YENİ BİNASINDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 10:25:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?