6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Küçükbesicile, büyük pazar arıyor

Özellikle büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde oldukça önemli bir yere sahip olan Kastamonulu hayvan yetiştiricileri, Kurban Bayramı arifesinde hummalı bir hazırlığa başladı.

Yetiştirdikleri hayvanları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda büyük kentlerde satmayı planlayan üreticiler, sevkıyat ve pazarlarda yer temin edebilmek için girişimlerini sürdürüyor. Bu yıl Kastamonu’dan yaklaşık 25 bin büyükbaş ve 5 bin küçük baş hayvanın büyük şehirlere götürülerek oralarda satılması planlanıyor. Kastamonu Tarım İl Müdürü Güray Koçak, il genelinde 270 bin büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldığını söyledi. Küpeleme işlemi yapılan tüm hayvanların pasaportlarının verildiğini, müdürlük olarak Kurban Bayramı öncesindeki tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Hayvan sevkıyatı sırasında sorunların yaşanmaması için muhtarlarla toplantı yaptıklarını ve gerekli uyarıların yapıldığına işaret eden Koçak, "Hayvanlar köyden çıkarken muhtarlar menşei şahadetnamesini dolduracak. Hayvanlar ilçeden il merkezine giderken ilçe tarım müdürlükleri işlemleri yapacak. İl dışına hayvan giderken hayvan üreticilerinin mutlaka veteriner sev raporunu yanlarına almaları gerekiyor. Çünkü cezalar çok yüksek. Biz hayvan üreticileri için tüm kolaylıkları yaptık" dedi. Bundan sonra doğacak sorunların çiftçinin kendi ihmalinden kaynaklanabileceğini de ifade eden Tarım İl Müdürü Koçak, bu yıl fiyatlardaki düşüş nedeniyle il dışına ne kadar hayvanın çıkacağının henüz bilinmediğini, ancak 20 binin üzerinde büyükbaş, 3 binin üzerinde de küçükbaş hayvanın değişik illere çıkış yapacağının tahmin edildiğini söyledi.

Kastamonu-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?