6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kurayla büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı

Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında dün hayvan pazarında yapılan törenle belirlenen 17 aileye 2'şer tane, diğerlerine ise birer tane olmak üzere 62 tane büyükbaş hayvan dağıtıldı. Dağıtım kura ile gerçekleştirildi.

SRAP kapsamında yapılan projelerle ilgili bilgi veren Kastamonu Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, çok kısa bir sürede 153 tane projenin yapıldığını ve bu projeler tamamlandığında minimum 3 bin ailenin doğrudan faydalanacağını söyledi.

Kastamonu Vali Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada, "Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı projelerle Başbakanlık Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Kastamonu'da çok yaygın bir çalışma yapıyoruz. Yüzlerce proje harılandı. Süt sığırcılığı, arıcılık, tarımla ilgili konularda ilçelerde ayrı il merkezinde ayrı projeler yürütülüyor. Biz bunları ihale edip hayvanları temin ettikçe uygulamaya koyuyoruz. Bunlar insanları üretime geçirecek projeler. Kastamonu genelinde yüzlerce proje hazırlandı. Yıl içerisinde yaygın olarak uygulanmaya başladığını göreceksiniz. Önümüzdeki ay içerisinde, önemsediğim bir proje olan faytonculuk projesi de hayata geçecek. Kastamonu'da on tane fayton temin etmek süratiyle tarihimize, kültürümüze uygun ve turizme hizmet edecek yeni bir projeyi de başlatmış olacağız. Şu anda üretimde olan proje önümüzdeki ay içerisinde uygulamaya geçmiş olacak. Yine Kastamonu el sanatına, geleneklerine uygun tekerlekli el arabaları üretiyoruz. Bunlarla da amacımız tarihi sokaklar oluşturmak ve tarihimizi yeniden canlandırmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 22:35:52
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 17:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?