5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Kuyu kebabı tescilleniyor

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret alan Taşköprü Belediyesi, Taşköprü kuyu kebabını da tescilletmeye hazırlanıyor.

Taşköprü Belediyesi’nin 2009 yılında başvurusunda bulunduğu ve 2010 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret verilen Taşköprü sarımsağının ardından Taşköprü Belediyesi, meşhur kuyu kebabını da tescilletmek için girişimde bulundu.

Gerekli işlemleri yapan Taşköprü Belediyesi işlemler tamamlandıktan sonra Türk Patent Enstitüsü’ne gerekli başvuruyu yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Taşköprü’nün dünyaca ünlü olan sarımsağının ardından ilçeye bir borç olarak gördüğümüz kuyu kebabını da tescilletmek için gerekli işlemleri başlattık ve en kısa sürede TPE’ye gerekli başvuruyu yapacağız” dedi.

Arslan, Taşköprü kuyu kebabının dünyaca ünlü olduğunu ve lezzetiyle Taşköprü mutfağının vazgeçilmezi olup Taşköprü’ye özgü bu damak tadının en iyi ilçelerinde yapıldığını herkese duyurmak istediklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2012 Cuma 18:27:21
Güncelleme :8 Şubat 2012 Çarşamba 18:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?