6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Merve'nin hayali ressam olmak

Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde okullar arası resim yarışmasında birinci olan sağ eli doğuştan özürlü Merve Karakoca herkesi şaşırttı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde dün düzenlenen programda, okullar arası resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmenler Günü anısına düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Kuzeykent İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Merve Karakoca birinci oldu. Ancak Merve’yi diğer arkadaşlarından ayıran bir özelliği vardı. Küçük Merve, doğuştan sağ el bileğinden özürlü idi ve yarışmada 1. olması salondakileri şaşırttı.

Ödülünü Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Bahri Gökçebay’ın elinden alan küçük Merve, "Elimin olmaması beni üzüyor. Ama ben her şeye rağmen en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ümitsizliğe kapılmıyorum. Benden nice kötü durumda olan insanlar var. Okulumda başarılı olmaya çalışıyorum. Resim yapmayı seviyorum. İlerde daha iyi resimler yapan başarılı bir ressam olmak istiyorum" dedi.

Kuzeyken İlköğretim Okulu Müdürü Nevzat Taşçı da, "Merve çok çalışkan bir öğrenci. Doğuştan kaynaklanan özrü onu hiç yıldırmamış. Ben ileride Merve’nin daha başarılı bir öğrenci olacağına inanıyorum. Çünkü Merve de o azim ve kararlılık var" diye konuştu.

Ayten ve Enver Karakoca çifti ise çocuklarının zaman zaman eziklik hissetse de başarılı olduğunu ve yılmadığını söylediler. Anne Ayten Karakoca, "Kızımızın özürlü olması ona engel olmuyor. Merve buna alıştı. Diğer normal insanlar gibi her türlü işi yapabiliyor. Öğretmenler Günü için açılan resim sergisinde birinci olması bizi gururlandırdı" dedi.

kastamonu
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:42:50
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 14:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?