7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Ne yatakları, ne tuvaletleri var

Kastamonu’nun Hisarardı Mahallesi’nde tuvaleti bile olmayan tek odalı bir evde yaşayan 4 kişilik Kılıç ailesi, görenlerin yüreklerini sızlatıyor. Yatakları dahi olmadığı için beton üzerinde yatan aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bir vatandaşın ihbarı üzerine Kastamonu’nun Hisarardı Mahallesi Kale Altı Sokak’ta yaşayan ailenin evine gelen gazeteciler, gördüklerini inanamadı. Yoksulluğun perişan ettiği Kılıç ailesinin yaşamaya çalıştığı tek odalı evin tuvaleti dahi bulunmazken, yatacakları yataklarının bile olmaması ev sakinlerini beton zeminde yatmaya mecbur kılıyor.

Sağlıksız ortam nedeniyle ölümle burun buruna gelen 70 yaşındaki Zehra Kılıç, aynı gün köyüne götürülürken, baba İsmail Kılıç ve çocukları İrfan Kılıç (14) ile Engin Kılıç (11), kötü koku nedeniyle içeri girmemin mümkün olmadığı aynı evde hayatlarını sürdürme savaşı veriyor. Alkol bağımlısı olduğu belirtilen baba İsmail Kılıç, kanser hastası eşini kaybettikten sonra bu duruma geldiklerini söyledi.

Mahalle sakinleri ise, ailenin içine düşmüş olduğu bu duruma çok üzüldüklerini, ancak kendilerinin yapabilecek fazla bir şeylerinin de bulunmadığını belirtti. Hiç olmazsa çocukların geleceğinin kurtarılması için yetkililerin bir şeyler yapması gerektiğine işaret eden mahalle sakinleri, aksi takdirde çocukların geleceklerinin de kararacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:03:50
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 16:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?