6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Öğretmenevi müdürleri Kastamonu'da buluştu

İlki Çorum Öğretmenevi’nde yapılan Öğretmenevi il müdürleri toplantısının ikincisi dün Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Mustafa Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Çorum Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Köksal ile M. Oğuz İyibil (Çorum), İzzet Oran (Karabük), Metin Şeker (Sinop), Süleyman Elmalı (Amasya), Niyazi Taştan (Yozgat), Nejdet Aydın (Kırıkkale), Yaşar Aydın (Zonguldak) ve Ömer Kemik (Bartın) olmak üzere 8 ilin öğretmenevi müdürleri katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Müdürü Sebahattin Öner, toplantı öncesi yaptığı konuşmada 8 ilin öğretmenevi müdürünü bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha sonra Çorum Öretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü 6. Bölge Müdürü M. Oğuz İyibil kısa bir konuşma yaparak, "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerimizin yanı sıra bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı personellerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan öğretmen evlerimiz ülke genelinde yaygın fiziki yapıları ile çağdaş ve sosyal yaşamın gereklerine göre gelişerek belli bir sosyal ve ekonomik güce ulaşmıştır. Sayıları 700’ü bulan öğretmen evlerimizin dayanışma anlayışıyla fikir alışverişinde bulunmak, ortak hedefler belirlemek, gereken zamanlarda birbirimize yardımcı olmak amacıyla belirli gruplar halinde bölgesel toplantılar düzenlenmekte" dedi.

Kastamonu Valisi Mustafa Kara’nın da katıldığı toplantıda, öğretmenevleri hakkında görüşlerini ve isteklerini belirten bir konuşma yaparak, "Türkiye genelinde 700’ü aşkın öğretmenevinin bulunması sayı olarak memnuniyet verici. Ancak sadece sayısal çokluk yeterli değildir. Öğretmenevlerinde verilmiş olan hizmetin kalitesinin artırılması gerekir. Biz Kastamonu ve İnebolu Öğretmenevlerinin vermiş olduğu kaliteli hizmetten son derece memnunuz. Öğretmenevleri geliştirilerek hizmet kalitesinin arttırılması gerekmektedir" dedi.

KASTAMONU (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?