7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Öldüğünü duyunca az daha ölecekti

Kastamonu’da, karayollarından emekli Muhittin Külcü’nün Kastamonu Belediyesi hoparlöründen yapılan ölüm ilanı, yakınlarına fenalık geçirtti.

Kendisinin öldüğüne yönelik ilanı eşinden öğrenen Muhittin Külcü, önce belediyeye daha sonra da polise koştu. Bir yakınının şaka yapmış olabileceğini düşünen Külcü, şikayetçi olmaktan son anda vazgeçti.

Muhittin Külcü, evinde yattığı sırada, belediye hoparlöründen ölüm ilanı yayınlandı. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, emekli işçiye yapılan şaka, ’bu da eşek şakası’ dedirten cinstendi. Belediye hoparlöründen eşinin ölüm ilanını balkonda duyan Mualla Külcü, kocasının evde yattığını bildiği halde panikledi. Gayri ihtiyari dövünmeye ve feryat etmeye başlayan Mualla hanımın sesine Muhittin Küllü uyandı ve eşinin feryatlarının geldiği mutfağa gitti. Kocasını karşısında gören Mualla hanım bir nebze de olsa şaşkınlığını üstünden atarken, Küllü’nün Kırkçeşme Mahallesi’de oturan annesi fenalık geçirdi.

Bu arada eve gelen ağlamaklı telefonlar ve başsağlığı mesajları, Külcü ailesini daha da zora soktu. Muhittin Külcü’nün, yakınlarını ölmediğine ikna etme çabaları, gün boyu devam etti.
İlanın, belediyeye Muhittin Külcü’nün bir arkadaşının oğlu tarafından şaka olsun diye verildiği ortaya çıktı. Külcü ailesinin yakınları, belediyenin bu tür ilanlarda ölüm kağıdı istemesi ya da daha güvenilir bir yol bulunması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:21:59
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 11:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?