3
Mayıs
2024
Cuma
KASTAMONU

Ölümle burun buruna

Kastamonu’da şehit polisin cenazesini taşıyan otobüsün bariyerlere çarparak takla atması sonucu 17’si polis toplam 19 kişi yaralandı.

Kastamonu’da otobüsün takla atması yapması sonucu yaralanan 17 polisin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Vali Erdoğan Bektaş ile İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, kaza sonrası yaralı polis memurlarının getirildiği Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesini ziyaret etti. Burada yaralı polis memurlarıyla görüşen Bektaş ve Uslu, doktorlardan yaralılar hakkında detaylı bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, herhangi bir can kayıplarının bulunmadığını belirterek, yaralılara ilk müdahalelerinin yapıldığını söyledi. Yaralıları çoğunluğunun ayakta tedavi edildiğini ifade eden Uslu, bir polis memuruna ise müdahalenin devam ettiğini söyleyerek bir sıkıntısınında olmadığını kaydetti. Bunun yanı sıra kaza sonrası olay yerine sevk edilen ambulanslarla birer yaralının Çorum ve Çankırı illerine götürüldüğünü belirten Uslu, “Çok şükür bir kaybımız yok. Ayrıca bütün yaralılarında durumu gayet iyi” dedi.

Kazazede bir polis memuru ise, normal bir hızda yolda ilerlerken biranda yağmurun etkisiyle şoförün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve takla attıklarını söyledi. Bektaş ve Uslu, yaralılar hakkında bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı. Ayrıca hastaneye Kastamonu’da görev yapan çok sayıda polis memurlarının meslektaşı da ziyaret etti.

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerini taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ahmet Kaba yönetimindeki 41 TR 668 plakalı otobüs, Tosya’nın Çankırı Kavşağı’nda yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarpıp takla attı. Kazada otobüs sürücüsü Kaba, polis memuru Aytaç Güneş'in cenaze törenine katılmak için otobüste bulunan 17 polis ile Güneş'in bir yakını yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 4 polis memurunun Çankırı, Çorum ve Kastamonu’ya sevk edildiği belirtildi.Otobüsteki polislerin bugün Kocaeli’de evinde tabancasıyla başına ateş ederek intihar eden Kocaeli Bölge Trafik Müdürlüğü’nde görevli 13 yıllık polis memuru Aytaç Güneş’in cenazesine gittikleri öğrenildi. Polis memuru Güneş’in arkadaşlarını taşıyan otobüsün, cenazeyi defnetmek için Tokat’a gittiği belirtildi.

KAZADA YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kastamonu’da bir polisin cenazesini taşıyan otobüsün takla atması sonucu yaralanan 19 kişinin isimleri belli oldu. Edinilen bilgiye göre, Tosya’nın Çankırı Kavşağı’nda bariyerlere çarparak takla atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ahmet Kaba yönetimindeki 41 TR 668 plakalı otobüste yaralanan 17’si polis 19 kişinin isimleri belli oldu. Kazada yaralanan sürücü Ahmet Kaba ile Alparslan Erbaş, Kaden Erdem, Fuat Özaydın, İsmail Çobanoğlu, Süleyman Şirin, Yunus Usluer, Ahmet Silme, İbrahim Şarlayan, Emre Güç, Ahmet Saraç, Erkan Köse, İbrahim Gençer, Özgür Özkan, Muammer Işık, Yahya Öltem, Hasan Gülenç, Muharrem Işık ve Hakan Furtana, ambulanslarla Tosya Devlet Hastanesi ile çevre ilçe ve illerdeki hastanelere kaldırıldı.

Kazada otobüste sıkışan polis memuru Aytaç Güneş’in cenazesi ise, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından güçlükle çıkartılabildi. Güneş’in cenazesi, cenaze aracı ile Tosya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Hastaneye giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kocaeli’de hayatını kaybeden polis memurunun cenazesini memleketine götüren otobüsün şarampole devrilmesi sonucu kazanın meydana geldiğini belirterek, “Kazada 17’si polis olmak üzere 19 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu söylendi” dedi.
Otobüsteki polislerin bugün Kocaeli’de evinde tabancasıyla başına ateş ederek intihar eden Kocaeli Bölge Trafik Müdürlüğü’nde görevli 13 yıllık polis memuru Aytaç Güneş’in cenazesini defnetmek için Tokat’a gittiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2013 Cuma 09:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?