7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Ormancılardan kar altında tatbikat

ORMANCILARDAN KAR ALTINDA TATBİKAT

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nün kış üretimi ile ilgili eğitim amaçlı düzenlendiği tatbikat Azdavay ilçesinde gerçekleştirildi.

Kar altında Kirazdağı Şefliği'nde yapılan eğitim tatbikatına Azdavay Kaymakamı Meral Uçar, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve müdürlük çalışanları katıldı.

Kaymakam Meral Uçar, "Ormancılar kar kış demeden çalışıyor, gerçekten takdir edilmesi gereken bir durum" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel de bu tür tatbikatları sık sık gerçekleştirerek yeni bilgilerle personeli eğittiklerini belirterek, "Biz ormancılar tatilde, yazın sıcağında ve karda doğanın içinde üretim yaparız. Yaptığımız çalışmalarla hem ülke ekonomimize hem de yöre insanımıza kazandırırız. Bunu yaparken de mühendislik bilgisi dahilinde ormanların belli bir program dahilinde sürdürülebilirliğini sağlarız. Bu kış döneminde piyasada az orman ürünü olmasından dolayı biz de piyasaya daha taze ve

kaliteli emval sunarak daha fazla gelir elde ediyoruz. Aynı zamanda orman köylümüz de bu kış primli dönemde daha fazla kazanıyor. 2010 yılında daha verimli ve daha kaliteli üretim yapabilmek için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz" dedi.

Gerek kendi teşkilatındaki üretim işçilerinin gerekse orman köylülerinin ormanda çalışırken uyması gereken kurallar olduğunu ifade eden Beşel, "Can güvenliğimiz için ve ormandaki genç fidanların zarar görmemesi açısından bazı tedbirler almamız gerekiyor. Köylülerimiz çok pratik yollarla kendilerince ürettikleri çözüm yollarıyla gerçekten zor şartlar altında çalışıyorlar. Biz istiyoruz ki üretimde çalışan köylülerimiz bu kurallara uyarsa hem kendi can güvenliklerinin sağlanacağına hem de ormana verilen

zararın en aza ineceğine inanıyoruz. Bu amaçla köylülerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla baret dağıtımını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ORMANCILARDAN KAR ALTINDA TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:08:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?