7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Örnek polise takdirname

RÜŞVET TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİREN POLİSLERE TOSYA KAYMAKAMI'NDAN TAKDİRNAME

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde trafik denetimi yaparken bir sürücünün rüşvet teklifini geri çeviren trafik polisleri Tosya Kaymakamlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Tosya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde görev yapan Yüksel Vural ve Alper Sancak, D-100 Karayolu üzerinde denetim yaptıkları sırada bir minibüsün hatalı sollama yaptığını tespit ettiler. Sürücü İ.E.'nin kullandığı minibüsü durduran polisler cezai işlem yapmak istediler.

Sürücü İ.E. polis memurları Yüksel Vural ve Alper Sancak'a 20 TL rüşvet teklifinde bulunarak, "Alın şu parayı biz gidelim. Ceza yazmayın, şunu alın bizden bir yemek yiyin, bizi bırakın gidelim'' diyerek hatalı sollamadan doğacak cezanın yazılmamasını istedi.

Bunun üzerine polis memurları Yüksel Vural ve Alper Sancak, yapılan bu teklifi kabul etmeyerek otobüs sürücüsü İ.E. ye, "Trafik kazalarında bu sebepten ötürü bir çok vatandaşımızı kaybediyoruz, cezanı al dikkatli bir şekilde yoluna devam et" dediler.

Minibüs sürücüsü İ.E , "İlk defa yaptığınız bir şey mi kardeşim bu" diyerek 20 TL'yi polis memurlarına rüşvet olarak vermekte ısrar etti.

Sürücü İ.E.'nin rüşvet vermek için ısrar etmesi üzerine trafik polisleri, polis merkezini arayarak kendilerine minibüs sürücüsü İ.E. tarafından 20 TL rüşvet verilmek istendiğini söyleyerek bu konuda işlem yapılmasını istediler.

Olay yerine gelen Tosya Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili gerekli işlemleri yaptılar. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi görevli memura rüşvet vermek suçundan görülen dava sonucunda sürücü İ.E. 4 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. İyi hali ve hafifletilmiş sebepler göz önüne alınarak bu ceza 10 aya indirildi. Minibüs sürücüsü İ.E.'nin cezası iyi halinden ötürü 6 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Tosya Bölge Trafik Tescil ve Denetleme İstasyon Amirliği polis memurlarından Yüksel Vural ve Alper Sancak'ın yapmış oldukları bu onurlu davranış Tosya Kaymakamı Arslan Yurt tarafından ödüllendirildi.

2 polis memurunun bu davranışı, Tosya Kaymakamlığı makamında düzenlenen bir toplantıda ödüllendirildi. Kaymakam Arslan Yurt, dürüstlükleri ile örnek olduklarını söylediği polis memurlarına takdir belgesi verdi.

Tosya Emniyet Müdürü Nadir Sağpazar'ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Kaymakam Arslan Yurt, "Polisin vatandaş ile ilişkilerinde ne kadar dürüst olduğunu görüyoruz. Bunu devam ettirirsek daha iyi işler başararak huzuru sağlarız" dedi.

Rüşvet olaylarının son zamanlarda toplumda büyük yaraya yol açtığını ve yozlaşmaya neden olduğunu kaydeden Yurt, "Rüşvet konusunda sizleri yanlış yola sevk etmek isteyen kişiler olabilir. Bu kişilere karşı doğruluğunuz ve dürüstlüğünüzden hiçbir zaman ödün vermeyin. Ruhsat arasına para sıkıştırmalara ve değişik şekilde verilmeye çalışılan rüşvete karşı mutlaka yasal işlem yapılması gerekiyor. Çünkü rüşveti alan kadar veren ya da teklif eden de suçlu. Böyle art niyetli kişilerin oyunlarına gelmeyerek,

yasaların emrettiği şekilde doğru ve dürüst bir şekilde işinizi devam ettirin. Sakın ola ki yanlış yollara kapılmayın. Değerli yurttaşlarımızın da bu konuda daha dikkatli olmalarını öneriyorum. Çünkü görüldüğü üzere rüşvet teklif etmekte ağır bir suçtur. Mağdur olunmaması adına böyle girişimlerde bulunulmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

RÜŞVET TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİREN POLİSLERE TOSYA KAYMAKAMI'NDAN TAKDİRNAME
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 14:34:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 23:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?