6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Pazar esnafına kılık kıyafet düzenlemesi

Kastamonu Belediyesi Hal Zabıta Müdürlüğü ile Sebzeciler Odası’nın ortaklaşa almış olduğu kararlar, şehrin büyük pazarlarından biri haline gelen Salıpazarı’nda uygulanmaya başlandı.

Pazarcı esnafına yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan iki ayrı toplantı da, pazar yerleriyle ilgili yeni düzenlemelere gidileceği ve tüm esnafın kılık kıyafet dahil getirilen bir çok yasağa uyması gerektiği anlatılmıştı.

Uygulamaya giren yeni kuralların büyük bir bölümüne, pazarcı esnafı tarafından riayet edilince, pazara sessizlik hakim oldu. Kıyafet ve bağırma konusunda eski alışkanlıklar yaşanmaya devam etse de, bunun bir geçiş dönemi olduğu için zabıta uyarıyla yetiniyor. Benzeri uygulamaların diğer pazar yerlerine de getirilecek olması, hem satıcılar hem de müşteriler açısından büyük rahatlık sağlıyor. Belediye Hal Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sürekli kontrol ettikleri pazar yerinde, kurullara uymayan esnaflara tanınan süre sonunda ceza uygulanacağı vurgulanıyor.

Hal Zabıta Müdürü Yunus Uzun, pazarcı esnafının mağdur olmaması için bir süre ikazlarla geçiş döneminin atlatılacağını, 1 ay gibi bir sürenin sonunda kurallara aykırı eden esnaflara cezai müeyyideler uygulanacağını, rakamlarında oldukça yüksek olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:26:16
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?